
Recepten met andijvie
Lees verder na de advertentie
Andijvie, wie kent het niet? De groene bladgroenten zit boordevol vitamines en staat bij de meeste Nederlanders weleens op tafel. Meestal geprakt door de stamppot maar maak er vooral ook eens wat anders mee. Deze recepten met andijvie laten zien wat er allemaal mogelijk is.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Gegrilde andijvie met krokante sjalot en rozijnen
Als je dan toch aan het grillen gaat, kun je deze smaakcombinatie ook proberen. Gegrilde andijvie smaakt namelijk ook heel goed in combinatie met krokante sjalotjes en rozijnen. Zeker het proberen waard!

Andijviesalade met ham
De combinatie van ham met andijvie is klassiek. Dit keer combineren we het niet in een stamppot maar in een salade. Een heerlijk licht gerecht voor in het voorjaar. Mede door de toevoeging van de dille-crème fraîche-dip.

Andijvie alla monachina
We eten andijvie meestal als Hollandse pot, maar in combinatie met Italiaanse smaakmakers is de groente minstens net zo lekker. Wat denk jij van de toevoeging van pijnboompitten, ansjovis en olijven?

Varkenshaas gevuld met salie en knoflook, pompoenpuree en gestoofde andijvie
De bladgroente kun je serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld bij dit heerlijke gerecht met varkenshaas. Het bedje van andijvie geeft je niet alleen de nodige vitamines maar ook veel smaak.

Gegrilde andijvie met wittebonenvinaigrette
Ook als je geen vlees eet of eens iets anders wilt grillen dan hamburgers en kip kan de barbecue deze zomer volop aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde andijvie met een smaakvolle wittebonenvinaigrette om het af te maken?

Andijviestamppot met spekjes
Om lekker te koken hoef je het wiel niet uit te vinden. Deze andijviestamppot is namelijk het levende bewijs dat eenvoud lekker is.

Gegratineerde andijvie
Andijvie ken je vast vooral uit de stamppot, maar deze klassieker kan veel meer! In de oven, met een romige saus en een goudbruine kaaskorst, krijgt de frisse groente een totaal andere twist dan je gewend bent.
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Ons favoriete andijvie recept:

Gegrilde andijvie met krokante sjalot en rozijnen
Ook als je geen vlees eet of eens iets anders wilt grillen dan hamburgers en kip kan de barbecue deze zomer volop aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde andijvie met een smaakvolle wittebonenvinaigrette om het af te maken?
Ingrediënten
Bereiding
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringen. Leg de sjalotringen ca. 30 minuten in de melk. Wel de rozijnen ca. 20 minuten in warm water. Snijd de andijviekroppen in 8 kwarten en was ze voorzichtig in ruim koud water. Laat de andijvie goed uitlekken.
Giet de sjalotringen af en dep ze droog met keukenpapier. Wentel de sjalot in de bloem. Verhit de olie in een ruime pan en frituur er de sjalot in ca. 5 minuten goudbruin en krokant in. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Laat de rozijnen uitlekken. Bedruppel de andijvie met de olijfolie. Gril de andijvie in een hete grillpan ca. 3 minuten rondom. Hak de hazelnoten grof.
Verdeel de andijvie over borden en bestrooi met zout en peper. Verdeel de rozijnen, de hazelnoten en de sjalot over de andijvie.
Foto’s: Stephan van Raay, Food styling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Willemijn van der Kamp
Onze tips

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Gourmet bijgerechten: deze recepten zijn altijd een succes

Gourmet boodschappenlijstje: dit mag niet ontbreken bij gourmetten

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Red velvet fan? Deze 5 recepten zijn té goed om niet te proberen

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



