Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Spaanse gerechten garnalen

5x heerlijke ovengerechten die binnen 60 minuten klaar zijn

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

We love ovengerechten! Hoe heerlijk is het om iets te bereiden en vervolgens de oven de rest te laten doen? Tijdens het garen heb jij alvast tijd om de keuken op te ruimen of juist even te ontspannen met de nieuwe Foodies of een leuke serie. Wij geven je dan ook graag de recepten voor de beste ovengerechten die binnen een uur klaar zijn.

Bestel Foodies Snelle successen

Snelle ovengerechten

Snelle ovengerechten die binnen 60 minuten klaar zijn? Het kan! Wij delen vijf heerlijke ovenrecepten die je in no time op tafel zet. Zet de timer maar aan want wij garanderen dat je deze recepten binnen het uur uit de oven tovert.

Wil je ook de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Wij zijn fan van het boek De Snelle Bakplaat. Een van onze favorieten is sowieso deze versie met aubergines, feta, olijven en bulgur. Van deze braadslede kun je met drie personen eten. Maak je dit ovengerecht alleen voor jezelf? Halveer de hoeveelheid dan niet, maar lunch er de volgende dag ook lekker mee!

> naar het recept: aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

snelle ovengerechten

2. Bloemkoolpuree met witlof en blauwe kaas

Bloemkool is bij uitstek een groente om lekker in de oven te garen.  Zeker als we weinig tijd hebben, maken we er maar wat graag deze puree met witlof en blauwe kaas mee. Dit ovengerecht is niet alleen het ultieme comfortfood maar ook nog eens snel klaar.

> naar het recept: bloemkoolpuree met witlof en blauwe kaas

witlof bloemkoolpuree met blauwe kaas

3. Geroosterde kipsalade met uien-yoghurtdressing

Deze geroosterde kipsalade laat iedereen watertanden en is ook nog eens super snel klaar. Vergeet het bakje yoghurt met muesli maar als ontbijt. Vandaag trek jij je pak yoghurt open om er saladedressing van te maken.

> naar het recept: geroosterde kipsalade met uien-yoghurtdressing

Ovengerechten: kipsalade

Nog meer ovengerechten:

4. Zoeteaardappelpizza

Slank, lekker en snel: deze zoeteaardappelpizza is een gegarandeerd succes. Je belegt hem onder andere met ricotta en serranoham. Al kan je natuurlijk variëren met toppings naar keuze.

> naar het recept: zoeteaardappelpizza

Zoeteaardappelpizza

5. Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli

Ben je na al dat druilerige, Nederlandse weer wel toe aan een vleugje Spanje? Haal de zomerse vibes dan naar je eigen keuken door dit lekkere gerecht met garnalen op tafel te toveren. Dat kan zelfs binnen 45 minuten. Beter dan dit wordt het niet!

> naar het recept: Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli

Spaanse garnalen oven gerechten

Lees ook: Allround oven: dit zijn de beste ovengerechten

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!