Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Spaanse gerechten garnalen

5x heerlijke ovengerechten die binnen 60 minuten klaar zijn

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

We love ovengerechten! Hoe heerlijk is het om iets te bereiden en vervolgens de oven de rest te laten doen? Check nu onze favoriete recepten.

Lees verder onder de advertentie

Snelle ovengerechten die binnen 60 minuten klaar zijn? Het kan! Wij delen vijf heerlijke ovenrecepten die je in no time op tafel zet. Zet de timer maar aan want wij garanderen dat je deze recepten binnen het uur uit de oven tovert. Tijdens het garen heb jij alvast tijd om de keuken op te ruimen of juist even te ontspannen met Foodies of een leuke serie…

Snelle ovengerechten

Tip!

Spaanse gerechten garnalen

Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli

Ben je na al dat druilerige, Nederlandse weer wel toe aan een vleugje Spanje? Haal de zomerse vibes dan naar je eigen keuken door dit lekkere gerecht met garnalen op tafel te toveren. Dat kan zelfs binnen 45 minuten. Beter dan dit wordt het niet!

Naar het recept
Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur

Wij zijn fan van het boek De Snelle Bakplaat. Een van onze favorieten is sowieso deze versie met aubergines, feta, olijven en bulgur. Van deze braadslede kun je met drie personen eten. Maak je dit ovengerecht alleen voor jezelf? Halveer de hoeveelheid dan niet, maar lunch er de volgende dag ook lekker mee!

Naar het recept
witlof bloemkoolpuree met blauwe kaas

Bloemkoolpuree met witlof en blauwe kaas

Bloemkool is bij uitstek een groente om lekker in de oven te garen.  Zeker als we weinig tijd hebben, maken we er maar wat graag deze puree met witlof en blauwe kaas mee. Dit ovengerecht is niet alleen het ultieme comfortfood maar ook nog eens snel klaar.

Naar het recept
kipsalade

Geroosterde kipsalade met uien-yoghurtdressing

Deze geroosterde kipsalade laat iedereen watertanden en is ook nog eens super snel klaar. Vergeet het bakje yoghurt met muesli maar als ontbijt. Vandaag trek jij je pak yoghurt open om er saladedressing van te maken.

Naar het recept
Zoeteaardappelpizza

Zoeteaardappelpizza

Slank, lekker en snel: deze zoeteaardappelpizza is een gegarandeerd succes. Je belegt hem onder andere met ricotta en serranoham. Al kan je natuurlijk variëren met toppings naar keuze.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze favoriete snelle ovengerecht:

Foodies favoriet
Spaanse gerechten garnalen

Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

4 teentjes knoflook
1 rode paprika in grote stukken
1 gele paprika in grote stukken
1 citroen in 4 parten
200 g chorizoworst in stukjes
1 ui in parten
2 el olijfolie
1 el sherryazijn
2 tl tijmblaadjes
2 tl gerooktepaprikapoeder
zout en peper
sap van ½ citroen
16 grote garnalen ongepeld
150 g mayonaise

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Laat 3 teentjes knoflook ongepeld. Pel het overige teentje knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Meng de paprika, de citroenparten, alle knoflook, de chorizo, de ui, de olijfolie, de sherryazijn, de tijm en 1½ tl gerooktepaprikapoeder met ruim zout en peper. Verdeel het mengsel over een grote braadslee. Bak ca. 25 minuten in de oven, tot de groente zwartgeblakerd is.

  2. Verwijder de hele teentjes knoflook uit de braadslee. Leg de garnalen in de braadslee en zet terug in de oven. Bak 5-10 minuten in de oven tot de garnalen roze en knapperig zijn.

  3. Druk intussen de knoflook uit de schil en prak de knoflook met een vork. Roer de knoflook met het citroensap en ½ tl gerooktepaprikapoeder door de mayonaise. Serveer de garnalen met het chorizo-groentemengsel, de aïoli en een bakje met citroenwater om na het eten je vingers in te dopen.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Sarah Cook  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Rob Merrett Foodstyling: Anna Glover

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!