
We love ovengerechten! Hoe heerlijk is het om iets te bereiden en vervolgens de oven de rest te laten doen? Check nu onze favoriete recepten.
Lees verder na de advertentie
Snelle ovengerechten die binnen 60 minuten klaar zijn? Het kan! Wij delen vijf heerlijke ovenrecepten die je in no time op tafel zet. Zet de timer maar aan want wij garanderen dat je deze recepten binnen het uur uit de oven tovert. Tijdens het garen heb jij alvast tijd om de keuken op te ruimen of juist even te ontspannen met Foodies of een leuke serie…
Nu verkrijgbaar:
Lekker snel aan tafelOp zoek naar nog meer inspiratie voor snelle gerechten? In de nieuwste Foodies:
- 25x recepten binnen een half uur
- ontbijtjes om goed mee te beginnen
- bak vlugge zoete gebakjes
- en nog veel, veel meer.

Snelle ovengerechten
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli
Ben je na al dat druilerige, Nederlandse weer wel toe aan een vleugje Spanje? Haal de zomerse vibes dan naar je eigen keuken door dit lekkere gerecht met garnalen op tafel te toveren. Dat kan zelfs binnen 45 minuten. Beter dan dit wordt het niet!

Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur
Wij zijn fan van het boek De Snelle Bakplaat. Een van onze favorieten is sowieso deze versie met aubergines, feta, olijven en bulgur. Van deze braadslede kun je met drie personen eten. Maak je dit ovengerecht alleen voor jezelf? Halveer de hoeveelheid dan niet, maar lunch er de volgende dag ook lekker mee!

Bloemkoolpuree met witlof en blauwe kaas
Bloemkool is bij uitstek een groente om lekker in de oven te garen. Zeker als we weinig tijd hebben, maken we er maar wat graag deze puree met witlof en blauwe kaas mee. Dit ovengerecht is niet alleen het ultieme comfortfood maar ook nog eens snel klaar.

Geroosterde kipsalade met uien-yoghurtdressing
Deze geroosterde kipsalade laat iedereen watertanden en is ook nog eens super snel klaar. Vergeet het bakje yoghurt met muesli maar als ontbijt. Vandaag trek jij je pak yoghurt open om er saladedressing van te maken.

Zoeteaardappelpizza
Slank, lekker en snel: deze zoeteaardappelpizza is een gegarandeerd succes. Je belegt hem onder andere met ricotta en serranoham. Al kan je natuurlijk variëren met toppings naar keuze.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze favoriete snelle ovengerecht:

Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli
Bekijk volledige receptIngrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Laat 3 teentjes knoflook ongepeld. Pel het overige teentje knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Meng de paprika, de citroenparten, alle knoflook, de chorizo, de ui, de olijfolie, de sherryazijn, de tijm en 1½ tl gerooktepaprikapoeder met ruim zout en peper. Verdeel het mengsel over een grote braadslee. Bak ca. 25 minuten in de oven, tot de groente zwartgeblakerd is.
Verwijder de hele teentjes knoflook uit de braadslee. Leg de garnalen in de braadslee en zet terug in de oven. Bak 5-10 minuten in de oven tot de garnalen roze en knapperig zijn.
Druk intussen de knoflook uit de schil en prak de knoflook met een vork. Roer de knoflook met het citroensap en ½ tl gerooktepaprikapoeder door de mayonaise. Serveer de garnalen met het chorizo-groentemengsel, de aïoli en een bakje met citroenwater om na het eten je vingers in te dopen.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan Styling: Rob Merrett Foodstyling: Anna Glover
Onze tips

25+ avondeten recepten voor elke dag

Snelle pasta: 11x recepten die binnen een half uur op tafel staan

13x snelle salades die je binnen een kwartier op tafel zet

Broccoli wokken: 5x snelle recepten

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?