Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten

Waanzinnig weekendmenu: vegan

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Vegan weekendmenu

Vind je het lastig om een vegan weekendmenu samen te stellen? Geen nood! Dat hebben wij al voor je gedaan. Of je nu zelf een keertje plantaardig wilt eten of vegan friends op bezoek krijgt. Met dit vegan weekendmenu wordt het een feestje!

Elke week recepten voor in het weekend ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Tip!

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Wij keken het recept voor deze verrukkelijke auberginecarpaccio af bij Jigal Krant. Hij keek op zijn beurt de kunst af bij Meir Adoni, de celebrity chef die auberginecarpaccio tot een van zijn signatuurgerechten rekent. Adoni verdeelt het rokerige auberginevruchtvlees over borden, bedekt het met vershoudfolie en spreidt het vervolgens flinterdun uit door er zachtjes op te slaan. In tegenstelling tot het merendeel van de creaties die onder dezelfde noemer worden opgedist buiten Israël, wordt auberginecarpaccio in TLV altijd bereid met chatsiel al ha’eesj, aubergine die in open vuur is geblakerd.

Auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten

> naar het recept voor auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht van dit vegan weekendmenu maken wij een geglaceerde seitan-ham. Als je vaker plantaardig kookt zal je seitan wel kennen. Het is namelijk dé ideale vleesvervanger. Dit komt doordat het een eiwitrijk product is met een stevige structuur. Maar het is niet alleen geschikt voor veganisten, vegetariërs of mensen die regelmatig een dagje vlees overslaan, ook verstokte vleeseters zouden best af en toe wat seitan kunnen eten. Gewoon omdat het lekker is!

Nieuwe tradities met kerst: geglaceerde seitan-ham

> naar het recept voor geglaceerde seitan-ham

Nagerecht van het vegan weekendmenu

In donkere dagen is deze zachtgele limoncello mousse een prachtig én heerlijk lichtpuntje. Lekker vol van smaak door de kokosmelk maar toch ook lekker fris door de limoncello. Liever een alcoholvrije variant? Maak ‘m dan met citroensap. Al zouden wij dan zeker ook nog wat extra suiker toevoegen.

vegan weekendmenu limoncello mousse

> naar het recept voor vegan limoncello mousse

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!