Advertentie
Vegan weekendmenu
Vind je het lastig om een vegan weekendmenu samen te stellen? Geen nood! Dat hebben wij al voor je gedaan. Of je nu zelf een keertje plantaardig wilt eten of vegan friends op bezoek krijgt. Met dit vegan weekendmenu wordt het een feestje!
Elke week recepten voor in het weekend ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Wij keken het recept voor deze verrukkelijke auberginecarpaccio af bij Jigal Krant. Hij keek op zijn beurt de kunst af bij Meir Adoni, de celebrity chef die auberginecarpaccio tot een van zijn signatuurgerechten rekent. Adoni verdeelt het rokerige auberginevruchtvlees over borden, bedekt het met vershoudfolie en spreidt het vervolgens flinterdun uit door er zachtjes op te slaan. In tegenstelling tot het merendeel van de creaties die onder dezelfde noemer worden opgedist buiten Israël, wordt auberginecarpaccio in TLV altijd bereid met chatsiel al ha’eesj, aubergine die in open vuur is geblakerd.
> naar het recept voor auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten
Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht van dit vegan weekendmenu maken wij een geglaceerde seitan-ham. Als je vaker plantaardig kookt zal je seitan wel kennen. Het is namelijk dé ideale vleesvervanger. Dit komt doordat het een eiwitrijk product is met een stevige structuur. Maar het is niet alleen geschikt voor veganisten, vegetariërs of mensen die regelmatig een dagje vlees overslaan, ook verstokte vleeseters zouden best af en toe wat seitan kunnen eten. Gewoon omdat het lekker is!
> naar het recept voor geglaceerde seitan-ham
Nagerecht van het vegan weekendmenu
In donkere dagen is deze zachtgele limoncello mousse een prachtig én heerlijk lichtpuntje. Lekker vol van smaak door de kokosmelk maar toch ook lekker fris door de limoncello. Liever een alcoholvrije variant? Maak ‘m dan met citroensap. Al zouden wij dan zeker ook nog wat extra suiker toevoegen.
> naar het recept voor vegan limoncello mousse
Onze tips
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
5x recepten voor tompouce
Oranje boven: 9x recepten voor Koningsdag
5x zoete lekkernijen met kwark
Zomerse salade bij de BBQ: recepten en tips
5x recepten voor Hollandse koekjes
5x bakken met rabarber
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.