Vegan weekendmenu
Vind je het lastig om een vegan weekendmenu samen te stellen? Geen nood! Dat hebben wij al voor je gedaan. Of je nu zelf een keertje plantaardig wilt eten of vegan friends op bezoek krijgt. Met dit vegan weekendmenu wordt het een feestje!
Elke week recepten voor in het weekend ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Voorgerecht
Wij keken het recept voor deze verrukkelijke auberginecarpaccio af bij Jigal Krant. Hij keek op zijn beurt de kunst af bij Meir Adoni, de celebrity chef die auberginecarpaccio tot een van zijn signatuurgerechten rekent. Adoni verdeelt het rokerige auberginevruchtvlees over borden, bedekt het met vershoudfolie en spreidt het vervolgens flinterdun uit door er zachtjes op te slaan. In tegenstelling tot het merendeel van de creaties die onder dezelfde noemer worden opgedist buiten Israël, wordt auberginecarpaccio in TLV altijd bereid met chatsiel al ha’eesj, aubergine die in open vuur is geblakerd.
> naar het recept voor auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten
Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht van dit vegan weekendmenu maken wij een geglaceerde seitan-ham. Als je vaker plantaardig kookt zal je seitan wel kennen. Het is namelijk dé ideale vleesvervanger. Dit komt doordat het een eiwitrijk product is met een stevige structuur. Maar het is niet alleen geschikt voor veganisten, vegetariërs of mensen die regelmatig een dagje vlees overslaan, ook verstokte vleeseters zouden best af en toe wat seitan kunnen eten. Gewoon omdat het lekker is!
> naar het recept voor geglaceerde seitan-ham
Nagerecht van het vegan weekendmenu
In donkere dagen is deze zachtgele limoncello mousse een prachtig én heerlijk lichtpuntje. Lekker vol van smaak door de kokosmelk maar toch ook lekker fris door de limoncello. Liever een alcoholvrije variant? Maak ‘m dan met citroensap. Al zouden wij dan zeker ook nog wat extra suiker toevoegen.
> naar het recept voor vegan limoncello mousse
Onze tips
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.