
Vegan weekendmenu
Lees verder na de advertentie
Vind je het lastig om een vegan weekendmenu samen te stellen? Geen nood! Dat hebben wij al voor je gedaan. Of je nu zelf een keertje plantaardig wilt eten of vegan friends op bezoek krijgt. Met dit vegan weekendmenu wordt het een feestje!
Elke week recepten voor in het weekend ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Voorgerecht
Wij keken het recept voor deze verrukkelijke auberginecarpaccio af bij Jigal Krant. Hij keek op zijn beurt de kunst af bij Meir Adoni, de celebrity chef die auberginecarpaccio tot een van zijn signatuurgerechten rekent. Adoni verdeelt het rokerige auberginevruchtvlees over borden, bedekt het met vershoudfolie en spreidt het vervolgens flinterdun uit door er zachtjes op te slaan. In tegenstelling tot het merendeel van de creaties die onder dezelfde noemer worden opgedist buiten Israël, wordt auberginecarpaccio in TLV altijd bereid met chatsiel al ha’eesj, aubergine die in open vuur is geblakerd.
> naar het recept voor auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnboompitten
Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht van dit vegan weekendmenu maken wij een geglaceerde seitan-ham. Als je vaker plantaardig kookt zal je seitan wel kennen. Het is namelijk dé ideale vleesvervanger. Dit komt doordat het een eiwitrijk product is met een stevige structuur. Maar het is niet alleen geschikt voor veganisten, vegetariërs of mensen die regelmatig een dagje vlees overslaan, ook verstokte vleeseters zouden best af en toe wat seitan kunnen eten. Gewoon omdat het lekker is!
> naar het recept voor geglaceerde seitan-ham
Nagerecht van het vegan weekendmenu
In donkere dagen is deze zachtgele limoncello mousse een prachtig én heerlijk lichtpuntje. Lekker vol van smaak door de kokosmelk maar toch ook lekker fris door de limoncello. Liever een alcoholvrije variant? Maak ‘m dan met citroensap. Al zouden wij dan zeker ook nog wat extra suiker toevoegen.
> naar het recept voor vegan limoncello mousse
Onze tips

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.