
We trappen het eerste weekendmenu af met de lekkerste gerechten: doperwtensoep, tournedos met truffel en appel-bramencrumble. Heerlijke volle smaken voor in het najaar. Loop het water jou ook al in de mond? De gerechten zijn apart van elkaar al heel erg smaakvol maar samen vormen ze als weekendmenu een waar feestje!
Lees verder na de advertentie
Voorgerecht
Er is geen beter begin van de maaltijd dan soep. Op onze Pinterest-pagina delen wij nog meer inspiratie voor de lekkerste soepen met je. Deze doperwtensoep smaakt heerlijk romig en maakt iedereen blij. De perfecte start van het weekendmenu! Vergeet vooral niet om de bruschetta en grissini in parmaham er bij te maken. Deze bites zijn lekker om in de soep te dopen maar smaken los ook heerlijk.
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
> naar het recept voor doperwtensoep met bruschetta en grissini in parmaham
Hoofdgerecht
Aan sommige goede combi’s moet je niks veranderen; tournedos met truffel is er zo een. Kan je helaas geen echte zwarte wintertruffel op de kop tikken? Een potje met truffeltapenade geeft een soortgelijke smaak. Tip van ons: maak de madeirasaus met aandacht want deze brengt het gehele gerecht samen. Je maakt de saus zelf met eekhoorntjesbrood en natuurlijk madeira wijn.
> naar het recept voor tournedos met madeirasaus en truffel
Nagerecht
We eindigen het weekendmenu natuurlijk met een dessert. En waarmee kan je het diner nou beter eindigen dan met een heerlijke knapperige crumble? Deze variant met appel en bramen is perfect voor het najaar. De crumble is prachtig van kleur door de paarse bramen. Wees niet zuinig en maak extra veel want met deze grote schaal vol zoetigheid maak je elke gast blij. Wil je uitpakken? Serveer er een bolletje zelfgemaakt ijs bij.
> naar het recept voor appel-bramencrumble
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






