Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Wat is fond: Tournedos met madeirasaus en truffel

Waanzinnig weekendmenu #1

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

We trappen het eerste weekendmenu af met de lekkerste gerechten: doperwtensoep, tournedos met truffel en appel-bramencrumble. Heerlijke volle smaken voor in het najaar. Loop het water jou ook al in de mond? De gerechten zijn apart van elkaar al heel erg smaakvol maar samen vormen ze als weekendmenu een waar feestje!

Voorgerecht

Er is geen beter begin van de maaltijd dan soep. Op onze Pinterest-pagina delen wij nog meer inspiratie voor de lekkerste soepen met je. Deze doperwtensoep smaakt heerlijk romig en maakt iedereen blij. De perfecte start van het weekendmenu! Vergeet vooral niet om de bruschetta en grissini in parmaham er bij te maken. Deze bites zijn lekker om in de soep te dopen maar smaken los ook heerlijk.

weekendmenu: doperwtensoep

> naar het recept voor doperwtensoep met bruschetta en grissini in parmaham

Hoofdgerecht

Aan sommige goede combi’s moet je niks veranderen; tournedos met truffel is er zo een. Kan je helaas geen echte zwarte wintertruffel op de kop tikken? Een potje met truffeltapenade geeft een soortgelijke smaak. Tip van ons: maak de madeirasaus met aandacht want deze brengt het gehele gerecht samen. Je maakt de saus zelf met eekhoorntjesbrood en natuurlijk madeira wijn.

weekendmenu: Tournedos met madeirasaus en truffel

> naar het recept voor tournedos met madeirasaus en truffel

Nagerecht

We eindigen het weekendmenu natuurlijk met een dessert. En waarmee kan je het diner nou beter eindigen dan met een heerlijke knapperige crumble? Deze variant met appel en bramen is perfect voor het najaar. De crumble is prachtig van kleur door de paarse bramen. Wees niet zuinig en maak extra veel want met deze grote schaal vol zoetigheid maak je elke gast blij. Wil je uitpakken? Serveer er een bolletje zelfgemaakt ijs bij.

weekendmenu: appel-bramencrumble

> naar het recept voor appel-bramencrumble

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!