Bij dit waanzinnig weekendmenu gaan we voor warme smaken. En de borden? Die zien er ook nog eens onwijs kleurrijk uit!

Voorgerecht

We trappen het weekendmenu af met een voorgerecht van Estée Strooker. Volgens Estée smaakt dit gerecht: “echt romantisch! Zoet, geurig, fris, pittig en nootachtig. Alles voor de ultieme romance. Beetje gek wellicht dat ik rozen gebruik in een gerecht, maar in het Midden-Oosten gebeurt dit veel meer! Dan wel vooral in zoetigheden. Rozen zijn, zolang ze onbespoten zijn, allemaal eetbaar. Wel zijn er maar een paar rozen die ook echt veel geur en smaak afgeven. Ik gebruik lichtroze of rode rozen die heerlijk zoet ruiken. Deze zijn wel alleen in de (na)zomer te vinden.” Op dit moment zijn rozen helaas dus slecht verkrijgbaar. Voor dit winterse weekendmenu raden wij daarom aan om 2 el ingemaakte rozenjam te gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt.

Gepofte biet met rozen, grapefruit en pistache

> naar het recept voor gepofte biet met rozen, grapefruit en pistache

Hoofdgerecht

Hertenbiefstuk bakken moeilijk? Nee hoor! Neem wel de tijd om het vlees goed te laten rusten. Want dat proef je! Tijdens het wachten hoef jij je niet te vervelen, dan kun je de spruitjes opbakken. Voor je het weet is je hoofdgerecht al klaar. Dit gerecht staat namelijk binnen een handomdraai op tafel.

Hertenbiefstuk met puree en spruitjes weekendmenu

> naar het recept voor hertenbiefstuk met puree en spruitjes

Nagerecht

We sluiten het waanzinnig weekendmenu af met een klassiek Franse dessert. Een tarte-tatin is eigenlijke en omgekeerde taart en wij maken ‘m vandaag met peren. Gebruik voor het állerlekkerste resultaat rijpe Nederlandse peren en serveer de taart met een bolletje ijs. Op zoek naar meer inspiratie voor Franse gerechten? Neem eens een kijkje op onze Pinterest-pagina.

Perfecte tarte tartin met peren

> naar het recept voor tarte tartin met peren

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.