Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Eenpansgerechten: romige venkelpasta

Waanzinnig weekendmenu: camping gerechten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Camping gerechten

Ga jij binnenkort kamperen? Dan hoef je echt niet alleen maar knakworsten en soep uit blik te eten. Ook op een klein gasstelletje kan je met een beetje creativiteit de lekkerste gerechten toveren. Bekijk dit menu met camping gerechten maar eens. Je zult verstelt staan hoe heerlijk uitgebreid je kunt koken op vakantie.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Ga je op de camping koken? Kies dan voor gemak en gebruik zo veel mogelijk verse producten die je eenvoudig kunt verwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloedsinaasappels en carpaccio? Je combineert ze samen in een heerlijk fris voorgerecht dat al snel de show steelt. Het romige van de burrata gaat perfect samen met de fris en ietwat bittere smaak van de bloedsinaasappel.

> naar het recept: bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

Bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

Hoofdgerecht

Om het onszelf zo gemakkelijk mogelijk te maken gaan we bij deze camping gerechten voor zo min mogelijk afwas. Neem bijvoorbeeld dit recept. De rigatoni gaar je direct in de saus. Dit  scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ook ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken. Italiaans genieten was nog nooit zo eenvoudig!

> naar het recept: romige venkelpasta met worst

recepten voor eenpansgerechten: Romige venkelpasta

Nagerecht

Zoet en toch lekker fris, dit dessert heeft het allemaal. Niemand zal denken dat je maar een paar minuten bezig bent geweest. Door de pruimen te bakken krijgen ze een heerlijk gekaramelliseerd korstje waardoor de steenvruchten extra zoet smaken.

> naar het recept: gebakken pruimen met zure room

camping recepten

Lees ook: deze typisch Nederlandse etenswaren nemen Nederlanders mee op vakantie

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!