Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
bananen pancakes met lactosevrije halfvolle yoghurt

Weekendbaksels: 3x bakken met lactosevrije zuivel

In samenwerking met Arla

Advertentie

Een mooie stevige cheesecake of een romige rijstepap: met de producten van Arla Lactofree geniet je van de heerlijke smaak van zuivel, maar dan zonder lactose. In dit artikel leggen we je uit hoe lactosevrije zuivel wordt gemaakt. Wil je de smaak zelf proberen? Ga dan dit weekend aan de slag met deze heerlijke recepten:

1 Lactosevrije amandelcheesecake met limoen

Krijg je dit weekend vrienden of familie over de vloer? Trakteer ze op deze heerlijke lactosevrije amandelcheesecake met limoen. Bij het maken van lactosevrije zuivel wordt het enzym lactase toegevoegd aan koemelk. Ook worden er speciale filtertechnieken gebruikt waardoor de lactose uit de melk wordt gehaald. Zo hoeft je lichaam het niet meer af te breken. Geniet in deze cheesecake dus van het goede van roomkaas, maar dan op een lichte manier.

lactosevrije amandelcheesecake met limoen

2 Rijstepap met amandelen en kersensaus

Een stevige en romige rijstepap; beter kunnen wij de dag niet beginnen – of de maaltijd afsluiten. Deze versie is gemaakt met de lactosevrije melk van Arla Lactofree. Die smaakt even romig en lekker als gewone melk, maar dan zonder lactose. Top de rijstepap af met toppings naar keuze, zoals wat amandelsnippers, kokosvlokken of een scheutje ahornsiroop.

rijstepap met amandelen en kersensaus

3 Bananen pancakes met lactosevrije halfvolle yoghurt

Hiervoor kom jij je bed wel uit dit weekend: een stapel fluffy pancakes afgetopt met heerlijke romige lactosevrije yoghurt. Door bananen te verwerken in je pancakes worden ze én lekker smeuïg én extra gezond. Gebruik hiervoor het liefst goed rijpe (of zelfs bruine) bananen, meteen een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan!

bananen pancakes met lactosevrije halfvolle yoghurt

Onze tips

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!