Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Weekendbaksels 5 ingrediënten vegan Banaan-havermoutrepen met pecan en kaneel

5x bakken met ahornsiroop

Advertentie

Eerlijk toegegeven: wij zouden er zo een flesje van leeg kunnen drinken; ahornsiroop. Maar beter doseer je het een beetje en bak je ermee, zoals in deze 5 lekkere weekendbaksels.

1 Zachte chocolade-amandelrepen

Een van de lekkerste baksels van onze keukenkoningin, Donna Hay. “Er gaat niets boven een voorraadje lekker gezonde snackrepen voor als je plots zin hebt om te snoepen. Deze verbazend eenvoudige, verheerlijke raw slice is het ideale antwoord op deze zoete verlangens”, aldus Donna.

2 Appeltaartje met cognac

Dit is niet zomaar een appeltaartje maar een appeltaartje met cognac. De zoetige smaak van cognac en appel gaan perfect samen. Lekker als toetje of ’s avonds bij een kopje koffie met likeur.

appel cognac taart

3 Vegan chocolade-karamelrepen met amandelen & pretzels

Dit is je nieuwe favoriete tussendoortje! Zoveel smaken in één reep: chocolade, karamel, amandelen en zoute pretzels. Lekker om mee te nemen naar je werk of uit te delen op en verjaardag of op een zonnige middag in het park.

Vegan chocolade-karamelrepen met amandel & pretzels

4 Vegan banaan-havermoutrepen

Maak deze smeuïge havermoutrepen voor een ontbijt on the go of een lekker tussendoortje voor in de middag. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter de smaak, dus laat de ahornsiroop er gerust uit als je denkt dat de repen zoet genoeg zijn.

Weekendbaksels 5 ingrediënten vegan Banaan-havermoutrepen met pecan en kaneel

5 Frambozen-gembertaart met browniebodem

Het is moeilijk om uit te leggen hoe recepten ontstaan. Soms is het een smaakcombinatie die je in je hoofd bedenkt en soms zijn het mooie kleuren, lagen en ingrediënten die er samen goed uitzien. Dit recept was daar een combinatie van, met volle smaak en mooie lagen.

Frambozen-gembertaart met browniebodem

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!