Advertentie
Je eigen moestuin
Als je een moestuin wilt beginnen, gaat de meeste tijd zitten in het voorbereiden van de grond. Als je een klein moestuintje hebt van 1 x 2 meter, kost je dat een half uur tot een halve dag, afhankelijk van de kwaliteit van de grond. Ben je daarmee klaar? Dan kost het planten, zaaien, onkruid wieden, water geven en oogsten hooguit nog 10 minuten per dag. Dat is voor haast iedereen haalbaar. Wacht dus niet langer en start nu al met zaaien in augustus.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Sla zaaien in augustus
Augustus is een goed moment om nog een nieuwe portie sla te zaaien. Een voordeel van deze late zaai is dat de plantjes niet zullen doorschieten. Houd de jonge plantjes wel uit de hete, felle middagzon, om te voorkomen dat het blad verbrandt.
Sla zaaien, stap voor stap
- Vul zaaibakken met losse zaaimodules met een laag universele potgrond. Druk de grond goed aan om luchtbellen te verwijderen, zodat de grond later niet zal inklinken.
- Zaai een paar zaadjes op het oppervlak van iedere zaaimodule en bedek ze met een dun laagje gezeefde potgrond of vermiculiet.
- Plaats de tray in een ondiepe bak met lauw water zodat de grond zich volzuigt met water zonder de zaadjes te verstoren.
- Plant de zaailingen uit zodra ze groot genoeg zijn.
- Wees niet bang dat de sla zal doorschieten, dat gebeurt niet met sla die eind zomer wordt gezaaid.
Meer tips?
Bovenstaande tips kregen we van de redactie van Gardeners’ World. Zij weten alles over zaaien, oogsten en het onderhouden van moestuintjes. Hou hun website in de gaten voor de beste tips en nieuwtjes op het gebied van tuinieren.
Lees ook:
Onze tips
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Dit is waarom je vroeg moet beginnen met het bakken van je Christmas cake
Kerstdesserts: de lekkerste nagerechten voor de feestdagen
Hoofdgerecht kerst: van vlees tot vis en vegetarisch
Kerstmenu: 11x inspiratie en ideeën voor een heerlijk kerstdiner
Kerstontbijt: heerlijke recepten voor een feestelijk start
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.