
Lees verder na de advertentie
Gaz Oakley kan je gerust de koning van de plantaardige keuken noemen. Zijn recepten bevatten geen moeilijke ingrediënten, maar zijn wel super verrassend en natuurlijk waanzinnig lekker. Probeer bijvoorbeeld de aardappel-chilischotel van zijn vader of maak een dampende kom ramen met tofu.
2. Vegan vibes
Begin je net met vegan eten en wil je niet alleen recepten, maar ook goed onderbouwde voedingsinformatie, praktische handvatten en een hele lading inspiratie? Dan is Vegan Vibes van diëtiste Lisa Steltenpool jouw nieuwe favoriete boek. Leer je niet alleen een heerlijke sushiburger maken, maar ook alles over voedingsstoffen en vervangers.
Lees verder na de advertentie
3. Veganista
Ze gaf het boek eerst zelf uit, maar al snel werd haar meesterwerk opgepikt door uitgeverij Terra. Wij snappen direct waarom, want zelfs voor niet-vegans is Veganista een musthave. Dit heerlijke boek van de Belgische Luna Trapani staat vol plantaardige Italiaanse recepten die je keer op keer maakt. Mijn persoonlijke favoriet? De gnocchi in romige saffraansaus, daar kan ik van blijven eten!
4. Easy Vegan 2
Lees verder na de advertentie
Niet te moeilijk, maar wel heel lekker: in Easy Vegan 2 neemt Sanne van Rooij je mee de wereld over. Van hummuspasta uit het Midden-Oosten tot een Australische smoothiebowl: met dit boek ga je culinair op reis in je eigen keuken. We like!
5. Vegan east
Met haar Indische opa en vader kreeg Milou van der Will de oosterse kookkunst met de paplepel ingegoten. Het schrij ven leerde ze later (ze bracht onder andere de thriller Rood licht uit) en het was een kwestie van tijd tot ze beide ging combineren. Milou’s eerste kookboek bevat meer dan 80 oosterse vegangerechten die bewijzen dat je niets hoeft te missen als vegan. Van te gekke boemboes tot sambal goreng paksoi en sticky crispy aubergine.
Lees verder na de advertentie
Krijg je al zin om te koken? Ontdek hier onze favoriete vegan recepten
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.


