Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kookboeken vaderdag

Deze boeken geef je je vader cadeau op Vaderdag

Advertentie

Je kan ook dit jaar weer gaan voor een ketting van vogelvoer of een luchtje, maar misschien maak je jouw vader wel veel gelukkiger met een goed kookboek. Wij selecteerden de stoerste kookboeken voor Vaderdag, voor de stoerste vaders.

Ruige kost

Als dit boek geen boost is voor je vaders mannelijkheid, weten wij het ook niet meer. In Ruige kost laten Paskal Jakobsen en Edwin Vinke geen kans onbenut om met vlammen en stoere producten te werken. Van vlees tot vis en van vega tot zoet en kleine bites; alle recepten uit dit boek zijn volgens een paar vaste ingrediënten opgebouwd: gezond verstand, goed materiaal, lekker wijn, goede muziek en een hulpje voor de afwas. Ben jij dat misschien op Vaderdag?

kookboeken vaderdag

BBQ magic

Kun je jouw vader uittekenen met een grilltang in zijn handen? Dan hoort dit barbecueboek naast zijn kamado te liggen. In BBQ Magic laat YouTuber Pitmaster X (ook wel bekend als Roel Westra) je vader kennismaken met tradtitonele én gloednieuwe technieken voor zijn barbecue, grill of smoker. Gaat jouw vader voor een groot stuk vlees of zijn de supermalse kippenvleugels meer zijn ding? Een ding is zeker: met dit boek is je vader niet meer bij de grill vandaan te slaan.

Nieuwsgierig naar dit boek? Hier vind je een voorproefje!

kookboeken vaderdag

Mijn recepten

Heeft jouw vader Aziatische of Surinaamse roots of houdt hij gewoon wel van een uitdaging? Dan is dit kookboek van London Loy het beste cadeau voor Vaderdag. London maakt een trip down memory lane en geeft de allerbeste recepten uit zijn leven prijs: van de saotosoep van zijn moeder tot een kokos-cassave-cheesecake die hij maakte met goede vriendin Miljuschka. Alle recepten van London zijn gemaakt om met zoveel mogelijk mensen te delen, maar een diner op Vaderdag alleen voor jou en je vader keurt hij ook helemaal goed.

kookboeken vaderdag

Zin om gewoon lekker te koken samen op Vaderdag?

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!