Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
David Chang - Eat a peach

Foodies boekenclub: “Eat a peach” van David Chang

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Eat a peach

Als jonge, middelmatige kok opende David Chang een restaurant om een reden te hebben geen einde aan zijn leven te hoeven maken. Na een aantal volgens hemzelf volslagen onbezonnen beslissingen schopte hij het op de een of andere manier tot wereldberoemde kok. Het boek “Eat a peach” is deels een autobiografie is, deels een gids voor jonge koks en deels een bespiegeling over de geestelijke gezondheid. David Chang geeft zich helemaal bloot. Hij is geestig, beschouwend, onbeschaamd en kwetsbaar tegelijk. Na het lezen van dit boek kijk je nooit meer op dezelfde manier naar een broodje kip.

Eat a peach

€ 23,99
Cover eat a peach

Bescheiden en onzeker

Als je David Chang kent van zijn programma’s op Netflix weet je dat hij niet snel een blad voor de mond neemt. Op televisie komt hij dan ook alles behalve bescheiden over. In het boek leer je een kant van David kennen die je niet snel in zijn programma’s zult zijn. Bescheiden, onzeker en kwetsbaar. Het eerste hoofdstuk bestaat eigenlijk alleen maar uit excuses en uitleg. Waarom hij bijvoorbeeld zelf absoluut niet op de cover van het boek wilde staan. Daarnaast dekt hij zichzelf in, alles wat hij schrijft is vanuit zijn beleving en perceptie.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & boekentips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Eat a peach: levensverhaal van David Chang

Wie verwacht dat “Eat a peach” vol met recepten staat heeft het mis. Dit boek is een uitgebreide autobiografie, vanaf het moment dat David Chang opgroeit in een Koreaans gezin in Amerika tot het moment waar hij nu is; een beroemde en succesvolle kok met meerdere restaurants over de hele wereld. Het boek leest makkelijk weg en zit boordevol humor. Op een speelse wijze vertelt David over zijn jeugd, hoe hij besloot om kok te worden en welke tegenslagen hij heeft gehad. Hij deelt kwetsbare momenten in zijn leven, waaronder diverse periodes gevuld met depressie.

Op zoek naar recepten

Ben je toch op zoek naar recepten van David Chang? Dan is het kookboek “Thuis koken” misschien iets voor je. Dit boek staat vol met heerlijke recepten, onderaan dit artikel delen we er twee. Het is geen standaard kookboek zoals je gewend bent, er is veel ruimte voor eigen inbreng en improvisatie. Toch staat het boek vol met inspiratie, recepten en technieken. Onze tip: haal het boek pas in huis nadat je “Eat a peach” hebt gelezen. Zo begrijp je niet alleen veel meer van David Chang zelf, maar ook de manier waarop hij zijn recepten deelt.

Thuis koken

€ 29,99
Cover thuis koken

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten van David Chang met jullie delen:

Bo ssäm

David: “Mijn versie van bo ssäm – een met zout en suiker ingewreven, langzaam gebraden procureur, geserveerd met verschillende bijgerechten – was een van de meest gemaakte gerechten in mijn Momofuku-kookboek. Dit recept is een iets meer gestroomlijnde versie daarvan. Omdat je al een gebraden procureur hebt (zonder suiker weliswaar), doe je alleen de laatste stap: een saus maken met het vloeibare vet, suiker en zout, die je over de bovenkant kunt schenken voor een gelijkmatig, knapperig korstje. Je kunt experimenteren met deze saus door chipotles, of gemalen koriander en komijn, of welke smaken je ook wilt toe te voegen.”

Bo ssäm van David Chang

Taco’s met varkensvlees

David: “Ik heb dit gerecht al duizend keer voor mijn familie gemaakt. Het lijkt een beetje op bo ssäm, je maakt alleen een andere saus die het vlees supersappig en smaakrijk houdt. Dit gerecht is heel gemakkelijk op te warmen en de restjes zijn nog lekkerder, omdat de chilisaus steeds voller van smaak wordt. Hieruit blijkt maar weer dat een van de beste dingen die je in je voorraadkast kunt hebben chipotles in blik is. En dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar als je heel goede tortilla’s kunt vinden, koop ze dan. (Ik geef toe dat ik ze soms in de supermarkt koop, maar als ik gemakkelijker aan goede maistortilla’s kon komen, zou ik die kopen.)”

Taco’s met varkensvlees van David Chang

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!