Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Tompouce-soezen

Foodies boekenclub: “Oh My Foodness!”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met meer dan 200 kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

‘Oh My Foodness!’

In navolging van haar eerste kookboek komt foodie en guilty pleasures-koningin Sabine Koning met een nieuw boek vol échte lekkernijen. In ‘Oh My Foodness!’ vind je 50 recepten waarin geen concessies worden gedaan. Zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza. Niets is te gek voor Sabine.

Instant trek

Met ‘Oh My Foodness!’ heb je een kookboek in handen waar je instant trek van krijgt. Zoals we van Sabine gewend zijn, zijn de recepten niet te ingewikkeld en heb je geen waslijst aan ingrediënten nodig. Dol op comfortfood en zin om los te gaan in de keuken? Met dit boek heb je alles wat je nodig hebt in handen. Loopt het water je al in de mond?

Sabine Koning

Sabine staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Ze houdt van fotograferen en filmen. Met de gedachte aan eten staat ze op en gaat ze mee naar bed. Ze woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic en Cody, hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Eerder schreef ze de succesvolle kookboeken ‘Guilty Pleasures‘ (2015), ‘Reishonger‘ (2017) en ‘Cheesecake‘ (2018). Het is eindelijk tijd voor een nieuw boek, wij kunnen niet wachten. Heb jij dat ook? Pre-order het boek nu en heb ‘m als eerste in huis!

Oh my foodness!

€ 20,99
Cover Oh My Foodness

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Sabine: “In mijn allereerste Guilty Pleasures Kookboek staat een recept voor dé Big Mac van McDonald’s. Hetgeen de BigMac zo bijzonder maakt is natuurlijk het ‘geheime sausje’ maar als je die code eenmaal hebt gekraakt kom je erachter dat je eindeloos met de ingrediënten kunt variëren. Zo maakte ik al eens een BigMac ovenschotel en kon ik ook niet wachten om een BigMac pizza te maken. Zie hier het resultaat. Bij het nemen van de eerste hap ben je even in de war: eet je nou een burger of een pizza? Maar de smaakcombinatie is verrassend geslaagd.”

BigMac pizza oh my foodness

Sabine: “Ik ben dol op ‘foute’ gebakjes die onmogelijk zijn om normaal te eten. Tompoucen bijvoorbeeld en moorkoppen: iemand een gebruiksaanwijzing voor het eten van deze taartjes? Hoe dan ook, ik eet ze wel gewoon. Zonder gêne ook en met een hoop geklieder. En alsof het nog niet genoeg was, besloot ik beide gebakjes te combineren tot één en maakte ik deze tompouce-soezen. Het lekkere roze glazuur en de banketbakkersroom van een tompouce, gecombineerd met het luchtige soezendeeg en de slagroom van een moorkop. YUM!”

Tompouce-soezen

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!