
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Lees verder na de advertentie
Wokbijbel van Noni Kooiman
Als je van eenpansgerechten houdt, kan de wok natuurlijk niet ontbreken. De gerechten uit de Wokbijbel van Noni Kooiman staan snel op tafel en met de minste moeite. Maar daar is niets van te proeven, stuk voor stuk zijn het heerlijke en smaakvolle recepten.

Noni Kooiman over Wokbijbel
Een bijbel van 300 pagina’s over wokken, geschreven door… de Surinaamse Noni Kooiman? Tja, aan die match moest ze zelf ook even wennen. Toch ging ze in op het verzoek van de uitgeverij, zo vertelt ze: “Het voelde in eerste instantie niet helemaal goed om me als Surinaamse Nederlander zo op de Aziatische keuken te storten. Maar, dacht ik al snel, de wok is geen land, maar een pan (toevallig mijn lievelingspan). En Azië is geen land. In India tot Japan, in Indonesië tot China en overal daartussen wordt de wok maar al te graag gebruikt. De veelzijdigheid van al die keukens is zo groot, die kan je niet over een kam scheren.”
En daarom zei Noni ja, en daar zijn wij op onze beurt weer heel gelukkig mee. Wokbijbel is hét naslagwerk geworden voor alle gerechten die je in de wok kunt maken.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Lees verder na de advertentie
Monsterklus
Deze bijbel gaat niet over álle keukens die wokken, dat zou een monsterklus zijn en geen recht doen aan de eigenschappen van de verschillende keukens. Daarom heeft Noni ervoor gekozen om Azië als uitgangspunt te nemen. Je ziet veelal bekende gerechten in het boek terug, zoals chow mein, pad thai of sambal goreng.
Noni heeft er op haar beurt weer een eigen draai aan gegeven. Naast de vele recepturen, legt ze ook uit hoe je een goede wok inbrandt, wat de benodigdheden zijn om te wokken en met het hoofdstuk sauzen maakt ze het boek compleet.
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Wokbijbel is een boek dat iedereen in de kast zou hebben moeten staan. Voor alle doordeweekse dagen dat je weinig tijd hebt om te koken en voor de momenten dat je graag iets nieuws wilt proberen.
Lees verder na de advertentie
Onze favoriete recepten uit Wokbijbel
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Hieronder verzamelden we onze favoriete recepten uit Wokbijbel.

Salade van garnalen en veel groen
Extra lekker met glasnoedels met wat limoenrasp erdoor!

Noedels met aubergine en tofu
Tofu saai? Nee hoor, zeker niet met dit heerlijke recept.

Buikspek met Thais basilicum
Binnen een uur heb je dit geweldige gerecht al op tafel staan, zonder op smaak in te leveren…

Aubergine met varkensgehakt
Een makkelijk én ongelooflijk lekker recept, waarbij de wok eigenlijk al het werk doet.

Sambal goreng tempeh
Deze sambal met tempeh is gegarandeerd je nieuwe favoriete gerecht, beloofd!
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.



