Advertentie
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Wokbijbel van Noni Kooiman
Als je van eenpansgerechten houdt, kan de wok natuurlijk niet ontbreken. De gerechten uit de Wokbijbel van Noni Kooiman staan snel op tafel en met de minste moeite. Maar daar is niets van te proeven, stuk voor stuk zijn het heerlijke en smaakvolle recepten.
Noni Kooiman over Wokbijbel
Een bijbel van 300 pagina’s over wokken, geschreven door… de Surinaamse Noni Kooiman? Tja, aan die match moest ze zelf ook even wennen. Toch ging ze in op het verzoek van de uitgeverij, zo vertelt ze: “Het voelde in eerste instantie niet helemaal goed om me als Surinaamse Nederlander zo op de Aziatische keuken te storten. Maar, dacht ik al snel, de wok is geen land, maar een pan (toevallig mijn lievelingspan). En Azië is geen land. In India tot Japan, in Indonesië tot China en overal daartussen wordt de wok maar al te graag gebruikt. De veelzijdigheid van al die keukens is zo groot, die kan je niet over een kam scheren.”
En daarom zei Noni ja, en daar zijn wij op onze beurt weer heel gelukkig mee. Wokbijbel is hét naslagwerk geworden voor alle gerechten die je in de wok kunt maken.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Monsterklus
Deze bijbel gaat niet over álle keukens die wokken, dat zou een monsterklus zijn en geen recht doen aan de eigenschappen van de verschillende keukens. Daarom heeft Noni ervoor gekozen om Azië als uitgangspunt te nemen. Je ziet veelal bekende gerechten in het boek terug, zoals chow mein, pad thai of sambal goreng.
Noni heeft er op haar beurt weer een eigen draai aan gegeven. Naast de vele recepturen, legt ze ook uit hoe je een goede wok inbrandt, wat de benodigdheden zijn om te wokken en met het hoofdstuk sauzen maakt ze het boek compleet.
Wokbijbel is een boek dat iedereen in de kast zou hebben moeten staan. Voor alle doordeweekse dagen dat je weinig tijd hebt om te koken en voor de momenten dat je graag iets nieuws wilt proberen.
Onze favoriete recepten uit Wokbijbel
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Hieronder verzamelden we onze favoriete recepten uit Wokbijbel.
Salade van garnalen en veel groen
Extra lekker met glasnoedels met wat limoenrasp erdoor!
Noedels met aubergine en tofu
Tofu saai? Nee hoor, zeker niet met dit heerlijke recept.
Buikspek met Thais basilicum
Binnen een uur heb je dit geweldige gerecht al op tafel staan, zonder op smaak in te leveren…
Aubergine met varkensgehakt
Een makkelijk én ongelooflijk lekker recept, waarbij de wok eigenlijk al het werk doet.
Sambal goreng tempeh
Deze sambal met tempeh is gegarandeerd je nieuwe favoriete gerecht, beloofd!
Onze tips
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.