Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Wokbijbel: buikspek met Thais basilicum

Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Wokbijbel van Noni Kooiman

Als je van eenpansgerechten houdt, kan de wok natuurlijk niet ontbreken. De gerechten uit de Wokbijbel van Noni Kooiman staan snel op tafel en met de minste moeite. Maar daar is niets van te proeven, stuk voor stuk zijn het heerlijke en smaakvolle recepten.

Uit het boek € 34,99

Bestel het boek:

Cover voor

Noni Kooiman over Wokbijbel

Een bijbel van 300 pagina’s over wokken, geschreven door… de Surinaamse Noni Kooiman? Tja, aan die match moest ze zelf ook even wennen. Toch ging ze in op het verzoek van de uitgeverij, zo vertelt ze: “Het voelde in eerste instantie niet helemaal goed om me als Surinaamse Nederlander zo op de Aziatische keuken te storten. Maar, dacht ik al snel, de wok is geen land, maar een pan (toevallig mijn lievelingspan). En Azië is geen land. In India tot Japan, in Indonesië tot China en overal daartussen wordt de wok maar al te graag gebruikt. De veelzijdigheid van al die keukens is zo groot, die kan je niet over een kam scheren.”

En daarom zei Noni ja, en daar zijn wij op onze beurt weer heel gelukkig mee. Wokbijbel is hét naslagwerk geworden voor alle gerechten die je in de wok kunt maken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Monsterklus

Deze bijbel gaat niet over álle keukens die wokken, dat zou een monsterklus zijn en geen recht doen aan de eigenschappen van de verschillende keukens. Daarom heeft Noni ervoor gekozen om Azië als uitgangspunt te nemen. Je ziet veelal bekende gerechten in het boek terug, zoals chow mein, pad thai of sambal goreng.

Noni heeft er op haar beurt weer een eigen draai aan gegeven. Naast de vele recepturen, legt ze ook uit hoe je een goede wok inbrandt, wat de benodigdheden zijn om te wokken en met het hoofdstuk sauzen maakt ze het boek compleet.

Wokbijbel is een boek dat iedereen in de kast zou hebben moeten staan. Voor alle doordeweekse dagen dat je weinig tijd hebt om te koken en voor de momenten dat je graag iets nieuws wilt proberen.

Onze favoriete recepten uit Wokbijbel

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Hieronder verzamelden we onze favoriete recepten uit Wokbijbel.

Salade van garnalen en veel groen

Salade van garnalen en veel groen

Extra lekker met glasnoedels met wat limoenrasp erdoor!

Naar het recept
Noedels met aubergine en tofu

Noedels met aubergine en tofu

Tofu saai? Nee hoor, zeker niet met dit heerlijke recept.

Naar het recept
Wokbijbel: buikspek met Thais basilicum

Buikspek met Thais basilicum

Binnen een uur heb je dit geweldige gerecht al op tafel staan, zonder op smaak in te leveren…

Naar het recept
Aubergine met varkensgehakt

Aubergine met varkensgehakt

Een makkelijk én ongelooflijk lekker recept, waarbij de wok eigenlijk al het werk doet.

Naar het recept
Sambal goreng tempeh

Sambal goreng tempeh

Deze sambal met tempeh is gegarandeerd je nieuwe favoriete gerecht, beloofd!

Naar het recept
Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!