Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
citroen uitpersen zonder pers

Lifehack: zo kun je een citroen uitpersen zonder pers

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Citroen geeft je gerecht een heerlijke smaak. Een beetje citroensap is dan ook een welkome toevoeging aan jouw pasta, dressing, noedelgerecht en nog veel meer. Maar wat als je geen citruspers in de buurt hebt? Deze slimme truc waarmee je een citroen kunt uitpersen zonder pers gaat sinds deze week viral op TikTok.

Toegegeven: je kunt de citroen natuurlijk opensnijden en uitknijpen. Het nadeel daarvan is echter dat dit vaak niet zonder gespetter gaat en niet alleen het sap, maar ook de pitjes in je lekkere gerecht belanden. Gelukkig is er een veel makkelijkere en betere manier die je een hoop troep scheelt.

Citroen uitpersen zonder pers: zo doe je het

De truc, die momenteel al bijna 400.000 keer bekeken is op TikTok, is afkomstig van voedingsdeskundige Jacqui Bain. “I was today years old when I discovered you could just do this,” schrijft ze bij de video. Het enige wat je nodig hebt is een metalen vleespen of een ander stevig stokje. Maak een diep gat in de vrucht en vervolgens kun je makkelijk de citroen uitpersen. Zonder pers én zonder rotzooi achteraf. Misschien nog wel het grootste voordeel: als je niet al het sap nodig hebt, kun je de vrucht dankzij deze truc een stuk makkelijker bewaren in de koelkast.

Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bekijk hier Jaqcui’s video over een citroen uitpersen zonder pers:

@jacquibaihnDid you know this?! ?##boredathome##lemonjuice##lemonjuicechallenge##healthyfood##foodie##healthy##nutrition##nutritionist♬ BORED IN THE HOUSE – Curtis Roach

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!