Advertentie
Toegegeven: je kunt de citroen natuurlijk opensnijden en uitknijpen. Het nadeel daarvan is echter dat dit vaak niet zonder gespetter gaat en niet alleen het sap, maar ook de pitjes in je lekkere gerecht belanden. Gelukkig is er een veel makkelijkere en betere manier die je een hoop troep scheelt.
Citroen uitpersen zonder pers: zo doe je het
De truc, die momenteel al bijna 400.000 keer bekeken is op TikTok, is afkomstig van voedingsdeskundige Jacqui Bain. “I was today years old when I discovered you could just do this,” schrijft ze bij de video. Het enige wat je nodig hebt is een metalen vleespen of een ander stevig stokje. Maak een diep gat in de vrucht en vervolgens kun je makkelijk de citroen uitpersen. Zonder pers én zonder rotzooi achteraf. Misschien nog wel het grootste voordeel: als je niet al het sap nodig hebt, kun je de vrucht dankzij deze truc een stuk makkelijker bewaren in de koelkast.
Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Bekijk hier Jaqcui’s video over een citroen uitpersen zonder pers:
@jacquibaihnDid you know this?! ?##boredathome##lemonjuice##lemonjuicechallenge##healthyfood##foodie##healthy##nutrition##nutritionist♬ BORED IN THE HOUSE – Curtis Roach
Onze tips
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.