
Heb je ineens ontzettende trek in een lekkere bol ijs, maar komt deze keihard uit je vriezer? Geen zorgen! Wij vertellen je hoe hard ijs makkelijk kunt scheppen, zodat je zonder dat je hoeft te wachten kunt genieten van je welverdiende ijsje.
Lees verder na de advertentie
Hard ijs uit de vriezer
Je kent het vast wel, je hebt ineens ontzettend veel zin in een bol ijs of je hebt net een dessert gemaakt waar je een zelfgemaakt bolletje ijs bij wilt scheppen. Maar helaas, je haalt de bak uit de vriezer en het ijs is zo hard als steen. Je komt er met geen mogelijkheid doorheen en zal toch even moeten wachten. Maar wat als wij je vertellen dat je hard ijs makkelijk kunt scheppen? Wij vertellen je hoe. Zo kun jij meteen met die lepel jouw favoriete ijsje scheppen!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Hard ijs makkelijk scheppen
Hieronder geven we je een paar tips zodat jij voortaan hard ijs makkelijk kunt scheppen:
- Maak je lepel of ijsschep warm: vul een bak wat heet water en laat je lepel of ijsschep hier even in liggen. Wacht ongeveer 15 seconden, droog de lepel of schep af en schep daarna meteen je bol ijs uit de bak. Herhaal dit voor elke bol die je gaat scheppen;
- Dompel de bak ijs in warm water: vul een grote kom of pan met warm water en dompel de bodem van de ijsbak een paar seconden in het water (niet langer dan 5-10 seconden om te voorkomen dat het ijs smelt);
- Werk recht naar beneden: druk je ijsschep recht naar beneden in het ijs en maak vervolgens een draaiende beweging om zo een bolletje te vormen;
- Snij het ijs in stukjes: gebruik een scherp mes om het ijs in kleinere stukken te snijden. Je kunt deze blokjes vervolgens makkelijker scheppen met je ijsschep, omdat er al openingen zijn. Je krijgt hier echter niet je gewenste bolletjes mee.
Wanneer ijs lang in de vriezer staat, kan het extra hard worden door uitdroging. Bewaar het daarom in een luchtdichte bak of wikkel de verpakking in plastic folie om uitdroging te voorkomen.

Koffie-ijs
Natuurlijk houden we ervan om zelf ijs te maken! Ga aan de slag met dit recept en geniet van je zelfgemaakte bolletjes ijs.
Ingrediënten
- 60 ml espresso (ca. 2 kopjes)
- 1 vers ei
- 175 g suiker
- snufje vanillesuiker
- 150 ml slagroom
- 175 ml melk
Benodigdheden
- ijsmachine
Bereiding
Zet de koffie en laat hem afkoelen. Klop het ei met de suiker en de vanillesuiker in ca. 5 minuten licht, luchtig en romig.
Meng de afgekoelde koffie door het eimengsel. Meng de slagroom en de melk erdoorheen. Schenk het mengsel in de ijsmachine.
Receptuur: Emil Rooijackers Fotografie: Willem van Santen
Onze tips

IJs maken zonder ijsmachine: zo doe je dat!

IJs maken met ijsmachine? Dit zijn de lekkerste recepten

Italiaans ijs: zelf granita maken

Dit zijn de beste ijssalons van Nederland

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.