Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
gebakken zeebaars

Hoe bak je vis op de huid?

Advertentie

Je hebt het vast wel eens geproefd in een restaurant: zo’n lekker goudbruin en krokant gebakken huidje van een visfilet. Na die heerlijke kennismaking, wil je het vast ook thuis eens maken. Maar hoe bak je vis op de huid? foodies geeft je tips!

Hoe bak je vis op de huid? Het kiezen van de juiste visfilet is key. Ga voor dikke filets van ca. 160 g. Bestrooi de huidkant met zout en peper. Verhit een laagje olie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur.

Leg de visfilet met de huidkant naar beneden in de olie en druk hem even aan met de hand. Bak de filet ca. 5 minuten in de olie totdat de huid knapperig is geworden. Voeg een klontje roomboter toe en draai de filet om. Bak de vis nog ca. 1 minuut, serveer en geniet!

Even oefenen? Probeer deze recepten eens!

1. Gebakken zeebaars met vijgen en gekonfijte ui

Gebakken zeebaars met vijgen en gekonfijte ui

2. Gebakken zeebaars met chimichurri en zwarte tortillas

gebakken zeebaars

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!