Advertentie
De perfecte limoncellotaart
Wist je dat limoncello niet alleen heerlijk is om te drinken? Je maakt er ook nog eens de lekkerste baksels mee. Bijvoorbeeld een smaakvolle limoncellotaart. Wij delen alvast de beste tips waardoor dit recept vervolgens een eitje is om te maken.
1. Koude boter
Zorg dat de boter voor de bodem goed koud is, dat maakt het een stuk makkelijker om mee te werken. Bewaar hem daarom tot het laatste moment in de koelkast.
2. Pulseren
Gebruik de pulseerknop van je keukenmachine zodat je de controle houdt en je deeg niet te glad wordt. Als je de bloem, de boter en het zout mengt wil je de boter niet helemaal gladmalen. Zo houd je het deeg lekker boterig en bros.
3. Kort kneden
Kneed het deeg zo weinig mogelijk. Hoe meer je kneedt, hoe taaier het deeg wordt.
4. Knapperige bodem
Het lekkerste aan een taart is de knapperige bodem. Om te voorkomen dat de natte vulling in het deeg trekt, moet je bodem goed knapperig en gekaramelliseerd zijn. Kleuren de randen van het deeg te donker tijdens het blindbakken? Maak dan een ring van aluminiumfolie en bedek hiermee de randen. Zo kan het midden van de bodem nog even verder kleuren.
5. Kloppen voor lucht
Tijdens het kloppen van de vulling klop je lucht in het beslag, waardoor het lekker luchtig blijft als het is opgesteven.
6. Verwarmen
Blijf constant kloppen met de garde zodat de vulling gelijkmatig wordt verwarmd en goed gaar wordt. Voorkom dat je vulling te heet wordt tijdens het verwarmen au bain-marie. Als je vulling gaat koken of te snel stolt, kan het gaan schiften.
7. Even rollen
Rol je citroenen een paar keer stevig over het werkblad om ervoor te zorgen dat je er zoveel mogelijk sap uitkrijgt.
Ben je er klaar voor? Ga dan snel aan de slag met dit heerlijke recept voor limoncellotaart
Lees ook: 3x de lekkerste desserts met limoncello
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Olivia Wardle
Onze tips
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze lekker krokant
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso martini-tulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Spinazie opnieuw opwarmen: goed of gevaarlijk?
Column van Raghenie: de Surinaams-Chinese keuken
Slowcooker tips: zo maak je jouw gerechten nóg lekkerder
Pompoen uithollen en snijden voor Halloween: zo doe je dat
Wat zijn crumpets en hoe kun je ze zelf maken?
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Zelf kippenbouillon maken: zo doe je dat
Tomatensaus maken: de beste tips en recepten
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.