Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
limoncellotaart

Zo bak je de perfecte limoncellotaart

Advertentie

When life gives you lemons, maak limoncellotaart! We nemen je stap voor stap mee in het maken van de perfecte citroentaart met een knapperige bodem en een romige vulling.

De perfecte limoncellotaart

Wist je dat limoncello niet alleen heerlijk is om te drinken? Je maakt er ook nog eens de lekkerste baksels mee. Bijvoorbeeld een smaakvolle limoncellotaart. Wij delen alvast de beste tips waardoor dit recept vervolgens een eitje is om te maken.

limoncello

1. Koude boter

Zorg dat de boter voor de bodem goed koud is, dat maakt het een stuk makkelijker om mee te werken. Bewaar hem daarom tot het laatste moment in de koelkast.

2. Pulseren

Gebruik de pulseerknop van je keukenmachine zodat je de controle houdt en je deeg niet te glad wordt. Als je de bloem, de boter en het zout mengt wil je de boter niet helemaal gladmalen. Zo houd je het deeg lekker boterig en bros.

3. Kort kneden

Kneed het deeg zo weinig mogelijk. Hoe meer je kneedt, hoe taaier het deeg wordt.

4. Knapperige bodem

Het lekkerste aan een taart is de knapperige bodem. Om te voorkomen dat de natte vulling in het deeg trekt, moet je bodem goed knapperig en gekaramelliseerd zijn. Kleuren de randen van het deeg te donker tijdens het blindbakken? Maak dan een ring van aluminiumfolie en bedek hiermee de randen. Zo kan het midden van de bodem nog even verder kleuren.

5. Kloppen voor lucht

Tijdens het kloppen van de vulling klop je lucht in het beslag, waardoor het lekker luchtig blijft als het is opgesteven.

6. Verwarmen

Blijf constant kloppen met de garde zodat de vulling gelijkmatig wordt verwarmd en goed gaar wordt. Voorkom dat je vulling te heet wordt tijdens het verwarmen au bain-marie. Als je vulling gaat koken of te snel stolt, kan het gaan schiften.

7. Even rollen

Rol je citroenen een paar keer stevig over het werkblad om ervoor te zorgen dat je er zoveel mogelijk sap uitkrijgt.

Ben je er klaar voor? Ga dan snel aan de slag met dit heerlijke recept voor limoncellotaart

limoncellotaart

Lees ook: 3x de lekkerste desserts met limoncello

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Olivia Wardle

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!