Advertentie
Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer iets uit het kerstnummer: Parmezaan.
Vreemde eend in de bijt
Parmezaan: als het aan mij ligt, heeft iedereen er wel een goed stuk van in huis. De Italiaanse kaas heeft namelijk de wonderlijke eigenschap om van iets gewoons, iets bijzonders te kunnen maken. Bovendien kan het zowel als vervanging van, als toevoeging aan vlees gegeten worden. Iets waarvan deze gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie misschien wel het perfecte voorbeeld is. En dan parmezaan filocrackers: er is geen kaas waarmee je hem kunt vervangen. Parmezaan is qua textuur namelijk hard, droog en laag in vet, wat het een vreemde eend in de bijt maakt. Maar wel een verschrikkelijk lekkere “vreemde eend”, als je het mij vraagt.
Onze tips
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Het verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel: wat is gezonder?
Pompoensoorten: dit zijn de verschillen
Redactie