Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Tip van Willem: Parmezaan

Tip van Willem: Parmezaan

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer iets uit het kerstnummer: Parmezaan.
willem's kooktips
 

Vreemde eend in de bijt

Parmezaan: als het aan mij ligt, heeft iedereen er wel een goed stuk van in huis. De Italiaanse kaas heeft namelijk de wonderlijke eigenschap om van iets gewoons, iets bijzonders te kunnen maken. Bovendien kan het zowel als vervanging van, als toevoeging aan vlees gegeten worden. Iets waarvan deze gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie misschien wel het perfecte voorbeeld is. En dan parmezaan filocrackers: er is geen kaas waarmee je hem kunt vervangen. Parmezaan is qua textuur namelijk hard, droog en laag in vet, wat het een vreemde eend in de bijt maakt. Maar wel een verschrikkelijk lekkere “vreemde eend”, als je het mij vraagt.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!