
Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer iets uit het kerstnummer: Parmezaan.
Lees verder na de advertentie
Vreemde eend in de bijt
Parmezaan: als het aan mij ligt, heeft iedereen er wel een goed stuk van in huis. De Italiaanse kaas heeft namelijk de wonderlijke eigenschap om van iets gewoons, iets bijzonders te kunnen maken. Bovendien kan het zowel als vervanging van, als toevoeging aan vlees gegeten worden. Iets waarvan deze gestoofde gnocchi met ham, parmezaan en salie misschien wel het perfecte voorbeeld is. En dan parmezaan filocrackers: er is geen kaas waarmee je hem kunt vervangen. Parmezaan is qua textuur namelijk hard, droog en laag in vet, wat het een vreemde eend in de bijt maakt. Maar wel een verschrikkelijk lekkere “vreemde eend”, als je het mij vraagt.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo doe je dat

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!
Redactie