
Bij Foodies toveren we de mooiste taarten, koekjes en broden uit de oven. Voor het beste resultaat is het van belang dat je de de juiste ingrediënten gebruikt. Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken? Wij geven je het antwoord op deze brandende vraag.
Lees verder na de advertentie
Welke bloem het meest geschikt is om mee te bakken, hangt er vanaf wat je gaat maken. Meel bevat namelijk gluten en de hoeveelheid gluten is bepalend voor de structuur van je deeg en het eindproduct.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Welke bloem voor het bakken van brood?

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Bij brood bakken zijn gluten erg belangrijk, dit deeg moet namelijk goed rijzen. Gebruik hiervoor meel en bloem van harde tarwe.
Welke bloem voor het bakken van koekjes?
Bij het bakken van koekjes wil je een stevig en bros resultaat. Dan heb je juist deeg van zachte tarwe nodig waar minder gluten in zitten. Koekjes en taarten bak je het beste met patentbloem of Zeeuwse bloem.
Onze tips

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.



