
1. Het juiste vlees
Lees verder na de advertentie
Een schnitzel maak je volgens Hollandse begrippen traditioneel van de bovenbil van een kalf of varken. Maar een kotelet, zeker die van het Baambrugs big, is ook perfect, omdat het been veel smaak afgeeft. Het Baambrugse big komt van Lindenhoffs boerderij in Baambrugge. Bestel je koteletten online via Lindenhoff.nl en laat ze thuisbezorgen. Haal het vlees ongeveer een half uur van tevoren uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.
2. Even slaan
Voor een klassieke schnitzel klop je het vlees plat met een vleeshamer of de onderkant van een koekenpan. Let op: bij een Japanse Tonkatsu sla je deze stap over.
3. Je eigen broodkruim
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Gebruik in plaats van panko ook eens zelfgemaakt broodkruim. Rooster een paar sneetjes witbrood in de oven ca. 25 minuten op 150°C en maal fijn in de keukenmachine. Het verschil proef je meteen!
4. Paneren kun je leren
Het paneren is het belangrijkst. Het krokante jasje is essentieel voor een smaakvol resultaat. Haal het vlees door de bloem en tik goed af. Dan is het ei aan de beurt. Laat een beetje afdruppen. Haal het vlees dan ruim door het broodkruim en duw dit subtiel aan.
5. Fry it!
Zo’n lekkere kotelet bak je niet – die frituur je in een flinke laag olie. Niet te heet, want dan droogt het vlees uit. In 6-8 minuten krijg je mooi, sappig vlees!
6. Blijven bewegen
Bij goede schnitzels zit de paneerlaag los om het vlees. Het geheim? Houd het vlees in beweging in de pan. Zo lekker was je schnitzel nog nooit.
Benieuwd naar hét recept voor de perfecte Tonkatsu? Je vindt hem in Foodies’ grote Japan-nummer.

Slager Bert
Onze tips

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.