Meld je aan voor de kookclub wedstrijd

Doe mee met de Kookclub van Nederland-verkiezing!

Twaalf kookclubs gaan op 11 juni 2023 de strijd met elkaar aan in The Farm Kitchen’s Kookfabriek in Utrecht. Deze Kookclub van Nederland-verkiezing bestaat uit drie rondes. Het voorgerecht is een uitdagende black box – zoals we die kennen van het tv-programma Masterchef. Het hoofdgerecht is jullie signature dish. Het nagerecht is een technische ronde, dat ken je misschien wel uit Heel Holland Bakt. Iedere kookclub maakt hetzelfde toetje, volgens dezelfde bereidingswijze. Je maakt op 11 juni dus een voor-, hoofd- én nagerecht. Natuurlijk zorgen we voor een deskundige jury, bestaande uit Foodieschef Willem, ATAG-kok Tim, Jonathan van The Farm Kitchen’s Kookfabriek en Chef Mounir Toub.

De beste kookclub van Nederland 2023

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De hoofdprijs voor de beste Kookclub van Nederland-verkiezing: op de cover van Foodies

Natuurlijk strijden jullie niet om niks: de winnende kookclub komt in augustus met hun hoofdgerecht op de cover van Foodies én wint een masterclass van juryleden Tim en Jonathan op het land met als thema ‘Koken uit de moestuin’. De tweede prijs is een wijnproeverij waarin jullie meer leren over hoe je het beste wijn kan proeven, smaakcombinaties en de beste temperaturen om je wijn te drinken. De winnaars van het brons krijgen een gave foodfotografie-workshop.

Thema: Zomeroogst

Het is een hot item; vegetarisch koken. Steeds meer mensen krijgen aandacht voor het milieu en koken weer als vanouds zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Misschien heb jij zelfs een eigen moestuin? Het thema van deze Kookclub van Nederland-verkiezing is dan ook ‘zomeroogst’. Zorg dat jullie hoofdgerecht (signature dish) aan deze twee elementen voldoet: het gerecht is vegetarisch én sluit aan bij het seizoen.

kookclub foodies

Hoe doe je mee?

Is deze wedstrijd op jullie lijven geschreven? Meld jullie dan uiterlijk 28 mei 2023 hier aan! Bedenk samen het prijswaardige hoofdgerecht en schrijf een korte samenvatting van de bereiding en de ingrediëntenkeuze. Beschrijf ook zo goed mogelijk wat jullie signature dish zo bijzonder maakt en waarom het bij jullie past. Omschrijf ook waarom jullie denken dat deze smaken zo goed bij elkaar passen. Of waarom er is gekozen voor grillen in plaats van bakken. Een foto inzenden kan natuurlijk ook. Uit alle inzendingen kiezen we 12 kookclubs* die op 11 juni 2023 met elkaar de strijd aangaan in The Farm Kitchen’s Kookfabriek in Utrecht. De deelnemende kookclubs krijgen op 1 juni bericht of zij op 11 juni mee mogen doen aan de Grote Finale.

Meld je aan voor de kookclub wedstrijd

*Per kookclub geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Er is geen maximum. Per ronde (voor-, hoofd- en nagerecht) kunnen max. 8 mensen koken. Jullie bepalen zelf wie wanneer kookt.

Banner beste kookclub

Lees ook: