Lees verder onder de advertentie
Hoe doe je mee?
Lees verder onder de advertentie
- Stuur jullie favoriete hoofdgerecht in vóór 28 mei
- Hoor op 1 juni of jij en je kookclub 11 juni samen kunnen gaan koken
- Is jouw kookclub uitgenodigd? Dan zien we jullie in Utrecht!
Meer weten? Lees gauw verder!
Of meld je direct aan voor de kookclub wedstrijd
Wat gaan we op 11 juni doen?
Samen met je kookclub kook je onder het genot van een hapje en drankje een voor-, hoofd- en nagerecht. Het voorgerecht is een verrassingsopdracht, die jullie op de dag zelf te horen krijgen. Als hoofdgerecht koken jullie je allerlekkerste, favoriete recept. En voor het nagerecht maakt iedere kookclub exact hetzelfde toetje, volgens dezelfde bereidingswijze, zodat de jury de gerechten goed kan vergelijken. Natuurlijk zorgen we voor een jury, bestaande uit Foodieschef Willem, ATAG-kok Tim, Jonathan van The Farm Kitchen’s Kookfabriek en Chef Mounir Toub. Iedere hobbykok kan samen met zijn of haar kookclub meedoen, je hoeft geen masterchef te zijn.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
De hoofdprijs: op de cover van Foodies
Natuurlijk koken jullie niet om niks: de winnende kookclub komt in augustus met hun hoofdgerecht op de cover van Foodies én wint een masterclass van juryleden Tim en Jonathan met als thema ‘Koken uit de moestuin’. De tweede prijs is een wijnproeverij waarin jullie meer leren over hoe je het beste wijn kan proeven, smaakcombinaties en de beste temperaturen om je wijn te drinken. De winnaars van het brons krijgen een gave foodfotografie-workshop.
Thema: Zomeroogst
Het is een hot item; vegetarisch koken. Steeds meer mensen krijgen aandacht voor het milieu en koken weer als vanouds zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Misschien heb jij zelfs een eigen moestuin? Het thema van deze kookclub van Nederland-verkiezing is dan ook ‘zomeroogst’. Zorg er dus voor dat het hoofdgerecht dat jullie inzenden aan deze twee elementen voldoet: het gerecht is vegetarisch én sluit aan bij het seizoen.
Hoe doe je mee?
Is deze wedstrijd op jullie lijven geschreven? Meld jullie dan uiterlijk 28 mei 2023 hier aan! Stuur jullie favoriete hoofdgerecht in en beschrijf wat dit gerecht zo lekker maakt. Een foto inzenden kan natuurlijk ook. Uit alle inzendingen kiezen we 12 kookclubs* die op 11 juni 2023 gaan koken in the Farm Kitchen’s Kookfabriek in Utrecht. De deelnemende kookclubs krijgen op 1 juni bericht of zij op 11 juni mee mogen doen.
Meld je aan voor de kookclub wedstrijd
*Per kookclub geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Er is geen maximum. Per ronde (voor-, hoofd- en nagerecht) kunnen max. 8 mensen koken. Jullie bepalen zelf wie wanneer kookt.
Lees ook:
Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in juni
7x snelle vegetarische recepten
9x pasta’s die binnen een half uur op tafel staan
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Onze tips
Zelfgebakken brood binnen 10 minuten: redden wij dat?
Vers van de pers: McDonald’s brengt populaire burger terug
Haverrijst getest: hype of heerlijk?
Vers van de pers: vlees- en zuivelvervangers het gezondst in Nederland
Alles over maaltijdboxen: welk recept past bij jou?
GEWONNEN: diner voor twee in het restaurant van Jamie Oliver in Londen
Het Squid Game koekje: zo maak je ‘m zelf
Foodies Christmas Gifts: ben jij een van de gelukkige winnaars?
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie