Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Kookclub dag Foodies

Heb jij een gezellige kookclub?

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Komen jullie regelmatig samen om lekker te koken? En willen jullie een leuke dag beleven samen met allerlei kookclubjes? Foodies organiseert op 11 juni een dag voor alle kookclubs van Nederland. En jullie kunnen hier bij zijn! Je maakt onder het genot van een hapje en drankje een voor-, hoofd- én nagerecht. Aan het einde van deze dag kiezen we een winnaar die zichzelf 'De kookclub van Nederland' mag noemen. Iedere hobbykok kan samen met zijn of haar kookclub mee doen. Je hoeft geen masterchef te zijn!

Hoe doe je mee?

  1. Stuur jullie favoriete hoofdgerecht in vóór 28 mei
  2. Hoor op 1 juni of jij en je kookclub 11 juni samen kunnen gaan koken
  3. Is jouw kookclub uitgenodigd? Dan zien we jullie in Utrecht!

Meer weten? Lees gauw verder! 

Of meld je direct aan voor de kookclub wedstrijd

Wat gaan we op 11 juni doen?

Samen met je kookclub kook je onder het genot van een hapje en drankje een voor-, hoofd- en nagerecht. Het voorgerecht is een verrassingsopdracht, die jullie op de dag zelf te horen krijgen. Als hoofdgerecht koken jullie je allerlekkerste, favoriete recept. En voor het nagerecht maakt iedere kookclub exact hetzelfde toetje, volgens dezelfde bereidingswijze, zodat de jury de gerechten goed kan vergelijken. Natuurlijk zorgen we voor een jury, bestaande uit Foodieschef Willem, ATAG-kok Tim, Jonathan van The Farm Kitchen’s Kookfabriek en Chef Mounir Toub. Iedere hobbykok kan samen met zijn of haar kookclub meedoen, je hoeft geen masterchef te zijn.

De beste kookclub van Nederland 2023

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De hoofdprijs: op de cover van Foodies

Natuurlijk koken jullie niet om niks: de winnende kookclub komt in augustus met hun hoofdgerecht op de cover van Foodies én wint een masterclass van juryleden Tim en Jonathan met als thema ‘Koken uit de moestuin’. De tweede prijs is een wijnproeverij waarin jullie meer leren over hoe je het beste wijn kan proeven, smaakcombinaties en de beste temperaturen om je wijn te drinken. De winnaars van het brons krijgen een gave foodfotografie-workshop.

Thema: Zomeroogst

Het is een hot item; vegetarisch koken. Steeds meer mensen krijgen aandacht voor het milieu en koken weer als vanouds zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Misschien heb jij zelfs een eigen moestuin? Het thema van deze kookclub van Nederland-verkiezing is dan ook ‘zomeroogst’. Zorg er dus voor dat het hoofdgerecht dat jullie inzenden aan deze twee elementen voldoet: het gerecht is vegetarisch én sluit aan bij het seizoen.

kookclub foodies

Hoe doe je mee?

Is deze wedstrijd op jullie lijven geschreven? Meld jullie dan uiterlijk 28 mei 2023 hier aan! Stuur jullie favoriete hoofdgerecht in en beschrijf wat dit gerecht zo lekker maakt. Een foto inzenden kan natuurlijk ook. Uit alle inzendingen kiezen we 12 kookclubs* die op 11 juni 2023 gaan koken in the Farm Kitchen’s Kookfabriek in Utrecht. De deelnemende kookclubs krijgen op 1 juni bericht of zij op 11 juni mee mogen doen.

Meld je aan voor de kookclub wedstrijd

*Per kookclub geldt een minimaal aantal deelnemers van 4 personen. Er is geen maximum. Per ronde (voor-, hoofd- en nagerecht) kunnen max. 8 mensen koken. Jullie bepalen zelf wie wanneer kookt.

Banner beste kookclub

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!