Wij zijn gek op chocolade én op reizen, we combineren dit dan ook maar al te graag. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bestemmingen voor chocoladeliefhebbers? We delen graag de beste plekken ter wereld om chocolade te proeven!
Advertentie
Chocolade bestemmingen
Ben je een zoetekauw én houd je van reizen? Dan wil je onderstaande chocolade bestemmingen zeker toevoegen aan je bucketlist. Van België tot aan Mexico en van Zwitserland tot aan New York: deze plekken voor chocoladeliefhebbers zijn het bezoeken waard.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
1. Hopkins in Belize
Belize is een prachtig land in Midden-Amerika, waar je zowel heerlijke stranden, mooie natuur en een gastvrije cultuur vindt. Niet ver buiten het stadje Hopkins vind je het Maya Centre, hier vind je chocolade in Maya-stijl: dik, schuimend en bitterzoet.
Zo kun je hier een leerzame wandeling maken over een cacaoboerderij om vervolgens zelf chocolade te maken (én op te eten). Geloof me, dit wil je! Ik was ontzettend onder de indruk. Meer weten? Hier boek je gemakkelijk een chocolade-tour in Belize.
2. Mexico-Stad in Mexico
Dit is waarschijnlijk de geboorteplaats van chocolade, reden genoeg om een ticket naar Mexico te boeken. Zowel de Maya als de Azteken worden gezien als de uitvinders van chocolade. Na de Spaanse verovering van de Azteken werd chocolade ook in Europa ingevoerd.
Door de bittere smaak gebruikte men het in eerst instantie alleen als medicijn. Toen er eenmaal suikerriet en honing aan werden toegevoegd, werd het snel ontzettend populair. Meerdere steden in Mexico vertellen veel over de geschiedenis van chocolade, maar het meeste is te vinden in Mexico-Stad.
3. Brussel in België
Sinds het ontstaan in 1926 in Brussel is Godiva één van de meest prestigieuze chocolademerken ter wereld geworden. Dankzij de kwaliteit en verscheidenheid van de chocolade is Godiva onder andere hofleverancier van het Belgische Koningshuis.
Naast Godiva vind je overigens door de hele stad de lekkerste winkels vol chocolade én je vindt er zelfs een heus chocolademuseum. Bestel hier alvast je tickets voor het museum met korting, inclusief een uitgebreide proeverij!
Meer chocolade in België
Overigens vind je ook in andere Belgische steden ontzettend veel chocolade, zoals bijvoorbeeld in Brugge of Antwerpen. Op haast elke hoek in de stad zit wel een goede chocoladewinkel...
4. Broc in Zwitserland
Reis af naar het Zwitserse dorp Broc, de thuisbasis van één van de oudste chocolademerken van Zwitserland: Cailler (sinds 1898). Zie hier hoe de beroemde chocolade wordt geproduceerd en vergeet vooral niet deze stukjes hemel te proeven.
Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Cailler Chocolate Museum of boek een uitgebreide chocoladetour door de Gruyère en Broc. Ook de omgeving is overigens prachtig: in de buurt zijn fantastische wandelpaden langs Lake Gruyère.
5. Turijn in Italië
Fan van chocolademelk? Drink dan eens een Cioccolato Caldo in Italië's chocoladestad Turijn. Deze winterdrank is erg dik, warm en aangenaam bitter, royaal gegarneerd met slagroom.
Proef ook eens Bicerin, een gelaagde warme drank met chocolade en espresso, alleen beschikbaar in Turijn. Of probeer Giandujotto, een chocolade-hazelnoot snoepje dat al sinds 1865 wordt gemaakt. Elk jaar is er zelfs een chocolade festival in Turijn: Cioccola-Tò. Must-go wat ons betref!
Meer weten (én proeven)? Boek dan een tour door de chocoladefabriek van Turijn!
6. New York in de Verenigde Staten
Nu is New York sowieso een ontzettend aanrader, wat is dit toch een geweldige stad. Eén van mijn favoriete plekken is misschien wel Magnolia Bakery. Als je hier binnenstapt is het net alsof je in een bakkerijtje uit de jaren '50 bent.
De bakkerij verkoopt onder andere de bekende Red Velvet Chocolade Cupcakes, maar ook andere chocoladetaarten, waaronder een Duitse chocoladetaart (zeker bestellen!). Naast diverse taarten en gebakjes verkopen ze hier ook romige banana pudding, misschien wel mijn persoonlijke favoriet...
Meer over New York? Lees ook:
7. Tain l'Hermitage in Frankrijk
Grote kans dat je nog nooit van Tain l'Hermitage hebt gehoord, deze gemeente ligt in het zuiden van Frankrijk, nog onder Lyon. Naast prachtige wijngaarden is er nog iets waar deze gemeente bekend om staat: chocolade van Valrhona.
Deze chocolade wordt bejubeld door veel van 's werelds toonaangevende chocolatiers en chef-koks. De chocolade is gemaakt van natuurlijk vet uit cacaoboter. Professionele chefs kunnen zelfs studeren aan de Valrhona de École du Grand Chocolat.
Ben je toevallig in de buurt? Breng dan zeker een bezoek aan de winkel en fabriek, waar je volop kunt proeven van geweldige chocolade.
8. Wenen in Oostenrijk
In de sprookjesachtige stad Wenen vind je het bekende Oostenrijkse dessert Sachertorte. Dit is een sponsige chocoladecake, bedekt met abrikozenjam en vervolgens bedekt met donkere chocolade en suikerglazuur.
Sachertorte is vernoemd naar Franz Sacher, hij creëerde dit dessert om indruk te maken op zijn werkgever. In 1876 opende zijn zoon Eduard het Weense Hotel Sacher - tegenwoordig een wereldberoemde plek. Bezoek het prachtige café of één van de Sacher-winkels in Wenen voor authentieke Sachertorte.
9. Madrid in Spanje
Madrid staat bekend om haar eeuwig beroemde chocolaterías. Het handelsmerk van Madrid is de churro, een lange wafel-achtige stick van hartig gebakken deeg dat wordt gegeten met een dikke laag, bitterzoete en warme chocolademelk. Je ziet ze tegenwoordig over de hele wereld, maar in Madrid vind je de authentieke churros.
Mijn favoriete plek in Madrid om churros te eten? Dat is zonder twijfel Chocolatería San Gines (bestaat al sinds 1894), in het centrum van Madrid. Het grootste voordeel? Ze zijn 24 uur per dag open!
Wil je meer zien van deze Spaanse stad? Boek dan een uitgebreide wijn- en tapastour door Madrid!
10. Bournemouth in Engeland
Een chocolade-hotel, bestaat dat? Jazeker! In het Engelse Bournemouth vind je The Chocolate Box Hotel, op loopafstand van zowel het strand als het centrum van deze populaire kustplaats in Zuid-Engeland.
Als je droomt van chocolade bij zowel het ontbijt, de lunch als het diner, moet je hier zeker een keer overnachten. Alles in dit hotel staat namelijk in het teken van chocolade. Naast volop proeven kun je hier ook je eigen chocolade maken, om de ervaring compleet te maken.
Advertentie
Onze tips
3x zoete ontbijtjes met (chocolade)pasta
Column van Zeinab: alles over vullingen en crèmes
MonChou: wat is het en wat zijn de lekkerste recepten?
Foodies boekenclub: “Koekjesbijbel” van Rutger Bakt
La Isla Bonita: zon, zee en Lobster Fest in Belize
Le Petit Chef: kleinste chef-kok ter wereld verovert Amsterdam
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
Restaurants in New York: de beste hotspots & tips
Restaurants in Amsterdam: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Brugge: deze hotspots mag je niet missen
Restaurants in Eindhoven: dit zijn beste tips & hotspots
Restaurants in Den Haag: dit zijn de beste hotspots & tips
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.