Stiekem is het onze guilty pleasure: chocoladepasta. Want een grote lik pasta op je brood maakt van elk ontbijt een feestje. Maar wist je dat er nog veel meer lekkere zoete ontbijtjes met (chocolade)pasta mogelijk zijn? In samenwerking met So Vegan So Fine maakten wij drie recepten om te laten zien dat je met (chocolade)pasta veel verschillende kanten op kan.

Ontbijtsmoothie met kokospasta, banaan en blauwe bessen

Voor wie ‘s ochtends van lichte gerechten houdt, is deze ontbijtsmoothie perfect. En het beste? De smoothie is hartstikke gemakkelijk te maken. Je stopt simpelweg alle ingrediënten in de blender en pureren maar! Voor de finishing touch verdeel je banaanplakjes, blauwe bessen en kokossnippers over de smoothies.

ontbijt smoothie bosbessen

Vegan crêpes met sinaasappel en pure chocoladepasta 

Als je een echt speciaal zoet ontbijtje wil dan moet je deze crêpes maken. De combinatie van de chocoladepasta met de sinaasappel is onweerstaanbaar. Serveer deze crêpes aan je geliefde(n) bij een ontbijt op bed en je maakt indruk. Dat beloven we je!

zoete ontbijtjes vegan crepes

Bagel met hazelnoot-chocopasta, aardbei, banaan en kiwi

Het laatste gerecht in dit rijtje met zoete ontbijtjes is ook erg geschikt als lunch. Deze bagel met hazelnoot-chocopasta, aardbei, banaan en kiwi is naast erg lekker ook best wel gezond door het verse fruit. Wil je echt uitpakken? Maak dan de bagels zelf. Eet smakelijk!

zoete ontbijtjes bagel

So Vegan So Fine

De chocoladepasta’s van So Vegan So Fine zijn 100% biologisch, vegan, Fairtrade, en daarnaast ook nog palmolievrij, glutenvrij en sojavrij. Dus So Vegan So Fine past niet alleen goed in een heerlijk kerstontbijtje, hij past ook heel goed bij een bewuste levensstijl. Probeer naast de witte kokospasta, de hazelnootpasta en de pure chocoladepasta in deze recepten ook eens de amandelpasta en de klassieke chocoladepasta.

foodies kerstkado: so vegan so fine

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.