Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Foodies 15 jaar

15 jaar foodies: wat is er gebeurd?

Advertentie

Foodies magazine is jarig en mag 15 kaarsjes uitblazen! Tijd om herinneringen op te halen. Wat waren de meest memorabele  momenten van de afgelopen jaren? En welk recept werd het meest door jullie gemaakt? Bekijk onze tijdlijn!

de allereerste foodies

December 2008

De eerste Foodies verschijnt in december 2008. Op de cover staan röstirondjes met haring. Het nummer gaat de toonbank over voor 3,95 euro en er staan zo’n 50 recepten in, waaronder een stap-voor-stap uiensoep

Oktober 2010

Hij heeft inmiddels tientallen covers op zijn naam, maar de eerste blijft toch wel het meest bijzonder. Foodies-chef Willem kan zich deze foto nog goed herinneren: “een schaal vol glanzende appeltjes uit de oven!”

Eerste recept van Willem

wat eet je bij kaasfondue

December 2010

De fondue is terug van weggeweest! De pan met prikkers mag weer op tafel en de fonduetrend breidt zich verder uit; zo wordt er ook met chocolade en met kaas volop geëxperimenteerd.

Kaasfondue maken: zo doe je dat

Mei 2011

Het bereik van Foodies groeit en steeds meer mensen weten ons te vinden voor inspiratie! In deze maand starten we met het uitsturen van een wekelijkse nieuwsbrief, vol tips en recepten.

De eerste nieuwsbrief werd verstuurd

De eerste website

September 2011

In de tweede helft van 2011 gaat de nieuwe website van Foodies live. De site staat vol met leuke recepten en artikelen over eten, bijvoorbeeld over hoe je kunt koken met bier of waar een goed mes aan moet voldoen.

Foodies pop-up restaurant

December 2012

Omdat kerst hét moment is om te delen, opent Foodies eenmalig een pop-uprestaurant voor lezers, waarin Foodies-chef Willem kookt en de redactie de bediening verzorgt. Op het menu staan onder andere coquilles met spekrozijnendressing, landhoen met gnocchi en Nespresso-crème-brûlée.

Januari 2014

Boerenkool, blauwe bessen, chiazaad en quinoa; in 2014 kon je niet om de zogenoemde ‘superfoods’ heen. Het internet en de magazines staan vol met deze normale ingrediënten die tot superfood worden verheven.

lekker vegetarisch
Ronald Giphart

September 2015

We hebben een nieuwe columnist; niemand minder dan Ronald Giphart. In zijn eerste column brengt hij een ode aan een recept van zijn moeder: de ‘oeufs durs mayonaise’, een klassiek Frans bistrogerecht.

red velvet

December 2015

Of er ook weleens iets mis gaat bij Foodies? Natuurlijk! De blunder die ons nog helder voor de geest staat is de kersttaart van 2015. We waren vergeten te melden dat de crêpes goed  afgekoeld moesten worden voordat ze gestapeld werden. Die fout zorgde voor een hoop ingestorte taarten op de kersttafel. Sorry!

Naar het recept
Cover voor

April 2017

Ter ere van het honderdste nummer van Foodies verschijnt er een kookboek. De honderd beste recepten verzameld in één heerlijk boek, inclusief prachtige foto’s en handige tips van de redactie.

Januari 2019

Groen is de kleur die de klok slaat. Vlees verdwijnt naar de achtergrond en de aandacht voor vega(n) groeit. Niet alleen bij de consument, maar ook in de horeca zijn de menukaarten aan  verandering onderhevig.

Meer aandacht voor vega(n)

Kerst in coronatijd

December 2021

Kerst samen vieren, dat ging dit jaar even niet. Daar moesten we creatief mee omgaan: we maakten een strakke planning en iedereen ging die dag apart op de foto. Gelukkig is het toch een hele fijne en warme productie geworden!

Jord Althuizen Foodies Barbecue

Juni 2022

Het stond hoog op ons droomlijstje: een samenwerking met Jord Althuizen als gasthoofdredacteur. Jord zet het juninummer in vuur en vlam met zijn tips voor de beste barbecue en zijn persoonlijke interview.

Koffietijd Foodies

December 2022

Vroeg uit de veren! We verschijnen in de uitzending van Koffietijd om te vertellen over de trends van het kerstdiner! We promootten dat jaar de zoete borrelplank: een plank vol toetjes of zoete lekkernijen voor bij de koffie.

crompouce

Oktober 2023

De crompouce gaat viral in Nederland! Een combinatie van een tompouce en een croissant, bedacht door een Utrechtse bakker.

Naar het crompouce recept

Nieuwe huisstijl en website

December 2023

Wie jarig is, trekt zijn feestpak aan. En daarom lanceert Foodies een nieuwe huisstijl én een nieuwe website. Op alle kanalen, van site tot nieuwsbrief en Instagram, ademt Foodies nu één sfeer.

April 2024

In 15 jaar tijd hebben we maar liefst 184 edities gemaakt! Dat zijn meer dan 21.000 pagina’s vol culinaire inspiratie! En dan hebben we onze speciale uitgaven nog niet eens meegeteld.

foodies dinner party

Mei 2024

Een eigen huis, een plek onder de zon! Foodies opent de  allereerste Foodies Studio. Een plek waar recepten worden getest, gekookt en gefotografeerd, maar ook een plek om lezers te ontmoeten en om masterclasses te geven.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!