Advertentie
Foodies magazine is jarig en mag 15 kaarsjes uitblazen! Tijd om herinneringen op te halen. Wat waren de meest memorabele momenten van de afgelopen jaren? En welk recept werd het meest door jullie gemaakt? Bekijk onze tijdlijn!
December 2008
De eerste Foodies verschijnt in december 2008. Op de cover staan röstirondjes met haring. Het nummer gaat de toonbank over voor 3,95 euro en er staan zo’n 50 recepten in, waaronder een stap-voor-stap uiensoep
Oktober 2010
Hij heeft inmiddels tientallen covers op zijn naam, maar de eerste blijft toch wel het meest bijzonder. Foodies-chef Willem kan zich deze foto nog goed herinneren: “een schaal vol glanzende appeltjes uit de oven!”
Eerste recept van Willem
December 2010
De fondue is terug van weggeweest! De pan met prikkers mag weer op tafel en de fonduetrend breidt zich verder uit; zo wordt er ook met chocolade en met kaas volop geëxperimenteerd.
Mei 2011
Het bereik van Foodies groeit en steeds meer mensen weten ons te vinden voor inspiratie! In deze maand starten we met het uitsturen van een wekelijkse nieuwsbrief, vol tips en recepten.
De eerste nieuwsbrief werd verstuurd
De eerste website
September 2011
In de tweede helft van 2011 gaat de nieuwe website van Foodies live. De site staat vol met leuke recepten en artikelen over eten, bijvoorbeeld over hoe je kunt koken met bier of waar een goed mes aan moet voldoen.
Foodies pop-up restaurant
December 2012
Omdat kerst hét moment is om te delen, opent Foodies eenmalig een pop-uprestaurant voor lezers, waarin Foodies-chef Willem kookt en de redactie de bediening verzorgt. Op het menu staan onder andere coquilles met spekrozijnendressing, landhoen met gnocchi en Nespresso-crème-brûlée.
September 2015
We hebben een nieuwe columnist; niemand minder dan Ronald Giphart. In zijn eerste column brengt hij een ode aan een recept van zijn moeder: de ‘oeufs durs mayonaise’, een klassiek Frans bistrogerecht.
December 2015
Of er ook weleens iets mis gaat bij Foodies? Natuurlijk! De blunder die ons nog helder voor de geest staat is de kersttaart van 2015. We waren vergeten te melden dat de crêpes goed afgekoeld moesten worden voordat ze gestapeld werden. Die fout zorgde voor een hoop ingestorte taarten op de kersttafel. Sorry!
April 2017
Ter ere van het honderdste nummer van Foodies verschijnt er een kookboek. De honderd beste recepten verzameld in één heerlijk boek, inclusief prachtige foto’s en handige tips van de redactie.
Januari 2019
Groen is de kleur die de klok slaat. Vlees verdwijnt naar de achtergrond en de aandacht voor vega(n) groeit. Niet alleen bij de consument, maar ook in de horeca zijn de menukaarten aan verandering onderhevig.
Meer aandacht voor vega(n)
Kerst in coronatijd
December 2021
Kerst samen vieren, dat ging dit jaar even niet. Daar moesten we creatief mee omgaan: we maakten een strakke planning en iedereen ging die dag apart op de foto. Gelukkig is het toch een hele fijne en warme productie geworden!
Juni 2022
Het stond hoog op ons droomlijstje: een samenwerking met Jord Althuizen als gasthoofdredacteur. Jord zet het juninummer in vuur en vlam met zijn tips voor de beste barbecue en zijn persoonlijke interview.
December 2022
Vroeg uit de veren! We verschijnen in de uitzending van Koffietijd om te vertellen over de trends van het kerstdiner! We promootten dat jaar de zoete borrelplank: een plank vol toetjes of zoete lekkernijen voor bij de koffie.
Oktober 2023
De crompouce gaat viral in Nederland! Een combinatie van een tompouce en een croissant, bedacht door een Utrechtse bakker.
Nieuwe huisstijl en website
December 2023
Wie jarig is, trekt zijn feestpak aan. En daarom lanceert Foodies een nieuwe huisstijl én een nieuwe website. Op alle kanalen, van site tot nieuwsbrief en Instagram, ademt Foodies nu één sfeer.
April 2024
In 15 jaar tijd hebben we maar liefst 184 edities gemaakt! Dat zijn meer dan 21.000 pagina’s vol culinaire inspiratie! En dan hebben we onze speciale uitgaven nog niet eens meegeteld.
Mei 2024
Een eigen huis, een plek onder de zon! Foodies opent de allereerste Foodies Studio. Een plek waar recepten worden getest, gekookt en gefotografeerd, maar ook een plek om lezers te ontmoeten en om masterclasses te geven.
Onze tips
LAATSTE KANS: meld je nu aan voor onze kookwedstrijd!
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.