
Zo stel je in 4 stappen je eigen Mexicaanse fiesta samen
Een tafel vol kleurrijke gerechten, knapperige snacks en vrolijke verpakkingen. Wie wil nou niet zijn eigen Mexicaanse fiesta samenstellen? Met deze 4 simpele stappen maak je er thuis een plantaardig feestje van!
Lees verder na de advertentie
Wil jij thuis een Mexicaans feestmaal maken? Volg dan simpelweg deze vier stappen op en maak er een onvergetelijke avond van met de producten van Amaizin. Dit vrolijke merk gelooft dat eten meer is dan alleen maar voeding. Het is verbinden, genieten en vieren. Het assortiment is biologisch, plantaardig én makkelijk in gebruik. Perfect voor iedereen die bewust(er) wil eten, zonder in te leveren op gemak of smaak. Dus zoals Amaizin zelf zegt: join our world of flavour, pak die kleurrijke verpakkingen erbij en… let’s party!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Stap 1: Start met een snack
Er is geen betere start dan met een lekkere snack. Wat denk je bijvoorbeeld van de Tortilla Rolls in de smaak Jalapeño? Deze verrassende chipjes zijn gemaakt volgens Mexicaans recept, met biologische maïs en echte jalapeño. Ze hebben precies genoeg pit om je smaakpupillen wakker te maken aan het begin van de avond. Lekker om los te eten of om nacho’s mee te maken.
Serveer de snacks met een frisse guacamole of een pittige salsa.
Stap 2: Wrap it up
Zet het feestje voort met het samenstellen van je eigen wraps. Zet verschillende bakjes op tafel met groente, sausjes, verse kruiden en bonen in blik. In het Amaizin-assortiment vind je verschillende soorten zoals zwarte bonen en kidneybonen. Hiermee stelt iedereen aan tafel in een handomdraai een voedzame, plantaardige wrap samen.
Wist je namelijk dat bonen de perfecte vleesvervangers zijn? Ze bevatten veel koolhydraten, eiwitten, b-vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium. Ook barsten ze van de vezels, wat weer goed is voor je verzadiging, je darmen en je spijsvertering.
Stap 3: Let’s get spicy
Heb je de wraps al samengesteld? Dan is het tijd voor de volgende stap. Want er is geen Mexicaanse maaltijd zonder pit.
Gebruik de Taco Seasoning als finishing touch op je groentevulling of bonenmengsel. Het geeft nét dat beetje extra spice. Mag het wat spannender? Voeg dan een flinke lepel hot salsa toe voor nóg meer smaak. Too hot to handle? Vergeet dan vooral de Amaizin Ananas niet. De zoete smaak neutraliseert het gerecht en geeft het gelijk een tropische twist.
Stap 4: Chips on the side
Wat is een fiesta zonder een schaal tortilla chips op tafel? Klassiek, naturel of juist met een spannende smaak – Amaizin heeft voor ieder wat wils. Heb je zin in zoet? Dan zijn Coco Crispy Rolls wat je zoekt. Gemaakt van slechts een handvol ingrediënten, zonder toevoegingen. Wedden dat die schaal sneller leeg is dan je ‘olé’ kunt zeggen?
De plantaardige producten van Amaizin zijn te koop bij Odin, EkoPlaza en andere biologische winkels.


Onze tips

Mexicaans borrelen: dé perfecte borrelplank

Pit in de pan: 7x gedroogde pepers op een rijtje

Spicy cornbread muffins: Mexicaans, Marokkaans of Limburgs?

Dit zijn dé heetste Mexicaanse pepers en zo gebruik je ze in de keuken

Deze nieuwe ijssmaken van Magnum wil je zeker proeven!

Van cocktail tot limo: leer het in de workshop van The Good Spice & Foodies Magazine

GEWONNEN: 3x 2 kaarten voor Cinema Culinair

Dit zijn dé smaken van het moment
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.