Cornbread muffins: het originele recept

Speciaal voor onze Fiësta Mexicana-uitgave gingen we aan de slag met de traditionele cornbread muffins, die je maakt van maïsmeel. Dit spicy broodje is ontzettend populair in Mexico en Amerika. Perfect als bijgerecht bij een goed stuk vlees en heerlijk als tussendoortje of snack. Haal snel Fioretto maïsmeel van Valle del Sole in huis en ga aan de slag met het originele recept!

Spicy cornbread muffins

spicy cornbread muffins

Cornbread met Marokkaanse auberginedip

Soumia van de Keuken van Sou ging aan de slag met het originele recept. Ze gaf haar eigen draai aan de cornbread muffins. “Een ontmoeting tussen Marokko en Mexico, let’s call it Morexicco.” Zo noemt Soumia het zelf. “Ik heb eerst wat maïsbrood gemaakt met de maïsbloem van Valle del Sole. Luchtig en fluffy! De Marokkaanse ‘zaalouk’ is een hartige dip op basis van aubergine en tomaat. Om de ontmoeting tussen de twee landen compleet te maken heb ik ook wat heerlijke kikkererwten toegevoegd.”

cornbread met Marokkaanse dip

Maïscake met Limburgse appelstroop, appel en tijm

Inge van Knoeien met Inge gaf het Mexicaanse cornbread een heuse Limburgse twist! Inge: “Al eeuwenlang wordt maïs tot meel vermalen en gebruikt in de keuken. Ik werd uitgedaagd om een recept te ontwikkelen met maïsmeel van Valle del Sole. Dat is deze heerlijke upside down maïscake geworden. Met Limburgse appelstroop, appel en tijm. Wat een feestje!”

Maïscake met Limburgse appelstroop, appels en tijm

En nu jij!

Nu is het jouw beurt! Ga je aan de slag met een van bovenstaande recepten of bedenk jij je eigen variatie? Laat ons zien wat er uit jouw keuken komt door je creatie te delen op Instagram met #iamfoodies en #valledelsolenl. Wij zijn heel benieuwd!

 

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.