Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
bacon van bananenschil

Bacon van bananenschil getest: is het recept een succes?

Advertentie

Ja, je leest het goed: bacon van bananenschil. Als je denkt dat je meest gekke recepten nog niet bent tegengekomen dan zit je duidelijk niet op TikTok. Maar is dit viral recept wat? Wij hebben het voor je getest!

Banana peel bacon

Bacon van bananenschil, oftewel banana peel bacon, is een recept dat sinds kort viraal gaat op social media. Niet zonder reden, want dromen we niet allemaal van een plantaardig alternatief voor uitgebakken spek? Waar vegetarische producten steeds beter smaken, blijkt het kraken van de krokant-code een opgave. Is de banana peel bacon de oplossing?

Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Banana bacon Hack

De mannen van The Pun Guys, twee Amerikanen met miljoenen volgers op TikTok, Youtube en Facebook, probeerden het uit. Alleen al op Facebook werd het filmpje ‘Banana bacon Hack’ twee miljoen keer bekeken.

Het recept voor bacon van bananenschil is simpel:

  1. Schil een banaan en schraap met een lepel de overgebleven banaan eruit.
  2. Maak een marinade van sojasaus, maple syrup, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder.
  3. Laat de schillen voor tien minuten marineren.
  4. Verwarm wat olie in een koekenpan en verwarm.
  5. Leg de gemarineerde schillen ongeveer 2 minuten in de pan. Draai ze daarna om en bak ze aan de andere kant voor 2 minuten.

Al verwachten The Pun Guys er niet veel van, hun reactie was meer dan lovend: “Dit ziet er zo goed uit. Het lijkt net op bacon. Eerlijk: het ziet er fantastisch uit en is ook goed knapperig.” Na een hap zijn ze nog steeds positief: “Ik ben in shock, dit is zo ontzettend lekker!”.

Bacon van bananenschil recept

Wil je het bacon van bananenschil recept zelf proberen? Bekijk dan de ‘Banana bacon Hack’-video hieronder:

Wat vinden wij van de banana peel bacon?

Al zijn de mannen enthousiast, zijn wij dat bij Foodies ook? Onze chef Willem offert zich op als proefpersoon en is ook aangenaam verrast.

Willem vertelt: “Het smaakt echt goed. Het is geen spek natuurlijk maar door de marinade met gerookte paprika en knoflook heeft het er wel wat van weg. Door de vezelige structuur lijkt het best op vlees en je kan het goed crispy bakken. Echt een leuk alternatief!”

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!