Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
American pancakes met bessensiroop en spek

Spek-taculair: 5x zoete recepten met ontbijtspek

Advertentie

Wist je dat een combinatie van zoet en zout verslavend lekker is? Denk bijvoorbeeld aan gezouten karamel, of deze heerlijke zoete recepten met ontbijtspek. Maar pas op: proberen is op eigen risico!

Zoete recepten met ontbijtspek

De reden dat zoete recepten met een zout randje zo ontzettend lekker zijn, is doordat elke hap anders smaakt. De Universiteit van Florida onderzocht dit fenomeen en concludeerde dat dit smaakt naar meer. Verslavend lekker dus. Met deze zoete recepten met ontbijtspek is dat gelukkig geen probleem!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sweet bacon-ijs met bourbonsaus

Bij ijs denk je misschien al snel aan zoet, maar er we zien steeds vaker ook hartige smaken. Denk bijvoorbeeld aan dit ijs met ontbijtspek. Heerlijk hartig, en met een zoet randje door de ahornsiroop.

> naar het recept: sweet bacon-ijs met bourbonsaus

Sweet bacon-ijs met bourbonsaus

Geitenkaaswafels met bacon, dadels en sjalot

Geitenkaas en ontbijtspek zijn een gouden combinatie. Zeker wanneer je de twee combineert in deze hartige wafels met zoete dadels en sjalot. We willen dit het liefst elk moment van de dag eten; als ontbijt, brunch of gewoon avondeten. Schuldig voelen? Nee hoor!

> naar het recept: geitenkaaswafels met bacon, dadels en sjalot

zoete recepten met ontbijtspek

Chocohazelnootkrul met uitgebakken spek

Chocolade en uitgebakken spek lijkt misschien een gekke combinatie, maar dit is zó lekker. Serveer de krul bij de koffie, of maak hem onderdeel van het dessert en geef er een bolletje ijs bij.

> naar het recept: chocohazelnootkrul met uitgebakken spek

Chocohazelnootkrul met uitgebakken spek

American pancakes met bessensiroop en spek

Wie kun je niet wakker maken voor een flinke stapel American pancakes? Met een flinke dot mascarpone, rood fruit en natuurlijk uitgebakken spek voor dat verslavend lekkere zoute randje.

> naar het recept: American pancakes met bessensiroop en spek

American pancakes met bessensiroop en spek

Spicy pig candy

Wie er écht geen genoeg van kan krijgen, moet gewoon deze spice pig candy proberen. Julius Jaspers vertelt over zijn recept: “Het lichte zout van het gepekelde en gerookte spek, met de specerijen en de suiker… Voor mij een gastronomische delicatesse. Het lekkerst zijn de randjes die zwart maar net niet verbrand zijn. Wauw…”

> naar het recept: spicy pig candy

Spicy pig candy

Lees ook: Perfect uitgebakken spek: de ultieme tips en recepten

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!