Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
bord met wentelteefjes en zomerfruit

Waarom een Britse brunch precies is wat je nu nodig hebt

Traag wakker worden en zonder haast genieten van hartig én zoet gebak – precies zoals ze dat in Engeland doen. Lotus deelt hoe je dat ontspannen brunchgevoel zelf creëert met de nieuwste Foodies.

Lees verder na de advertentie

In mijn studententijd heb ik een paar maanden doorgebracht in de Engelse kustplaats Brighton. Op dagen dat ik niet naar de universiteit hoefde, was ik regelmatig te vinden bij Gail’s Bakery.

Daar wandelde ik dan tegen het einde van de ochtend met een goed boek onder mijn arm op m’n gemak naartoe, om er vervolgens steevast hetzelfde te bestellen: een latte macchiato, een bladerdeegpakketje met feta en spinazie, een mini-bagel met roomkaas en zalm en als toetje een honingcakeje.

De perfecte Britse brunch

Dan nam ik er uitgebreid de tijd voor om mijn boek te lezen en mijn aanwinsten op te peuzelen, en tegen de tijd dat ik weer op huis aan ging, was het al bijna namiddag te noemen. In mijn ogen is dit de perfecte brunch: lekker uitslapen en dan lang tafelen met hartig en zoet, bovenal zonder haast.

Inmiddels liggen mijn Engelse dagen al wat jaren achter me, maar aan die ontspannen brunchochtenden denk ik met enige regelmaat terug. Met de Foodies die je nu in je handen hebt, kun je datzelfde onthaastende gevoel creëren.

Foodies All day brunch

Neem lekker de tijd om zelf hartige en zoete wafels te bakken, geniet van gerechten die je buiten in de lentezon kunt eten, ontdek nieuwe paasrecepten en sluit af met een toetje met seizoensproduct rabarber.

Lees tijdens het brunchen ook zeker Annes verhaal over specialty coffee – ook voor mensen die niet van koffie houden heel interessant! Gebruik deze Foodies dus vooral om voor jezelf een fijn rustmomentje te creëren, zeker in drukkere periodes.

Tip!

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!