Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap

Dé perfecte stooftips van foodbloggers

In samenwerking met Tefal
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Afgelopen maand, tijdens #stovember, ging elke week een andere foodblogger aan de slag met één van de recepten die we samen met Tefal ontwikkelden. In dit artikel delen de vier foodbloggers hun beste stooftips, en zetten we hun recepten op een rijtje.

De perfecte stooftips

Wie kunnen we nu beter vragen om tips dan degene die dag en nacht in de keuken staan? Precies, foodbloggers! Afgelopen maand maakten vier verschillende foodbloggers een twist op de recepten die we samen met Tefal maakten. Ze gingen aan de haal met het recept en maakten de lekkerste gerechten voor #stovember. De gemene deler(s)? De opdracht was om te stoven en ze gebruikten allemaal de stoofpan van Tefal Trattoria.

Nandita (@the_spiced_chickpea)

Aan het begin van de maand mocht Nandita de spits afbijten. Ze maakte een heerlijke pompoenstoof met kip. Haar perfecte stooftip? “Gebruik voornamelijk harde groenten als je gaat stoven. Deze behouden veel meer bite dan andere groenten. Denk bijvoorbeeld aan pastinaak, winterpeen en pompoen. Zelfs na uren stoven zijn deze groenten nog steeds heerlijk!”

De perfecte stooftips: pompoenstoof met kip

Judith (@myfoodblog_nl)

De tweede foodblogger met de perfecte stooftips is Judith. Zij maakte een heerlijke vegetarische stoofpot met pastinaak en meiraap. Boordevol groenten, dus ook nog eens een hele gezonde stoofpot. Judith had de volgende stooftip voor ons: “Laat het gerecht nadat het klaar is nog minimaal een uur met de deksel op de pan staan. Het klinkt misschien gek, maar hierdoor trekken de smaken er nog beter in. Voor het serveren verwarm je de stoofpot nog even op laag vuur en je bent klaar!”

De perfecte stooftips: vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap

Tim (@receptenninja)

Deze foodblogger houdt ontzettend van de barbecue. Het was dan ook geen verrassing dat hij de tuin indook en aan de slag ging met de kamado. Het resultaat? Een onweerstaanbare Marokkaanse lamsstoof van de barbecue. Zijn tip is één van de perfecte stooftips die we nog niet kenden: “Voeg eens een beetje cacao toe voor extra diepgang en smaak. Dit doet het gegarandeerd goed bij elke stoof, probeer maar eens uit!”

#stovember met @receptenninja

Siham (@sihamdaily)

Last but not least, Siham ging aan de haal met onze gumbo. Ze ging terug naar haar eigen Marokkaanse roots en maakte – wat wij noemen – de gumbo van Siham. Volgens haar moeder maakt koriander elk gerecht goed, en dat proef je terug in deze stoof. De perfecte stooftip van Siham: “Neem vooral de tijd, laat stoofgerechten altijd langzaam stoven. Zo trekken alle kruiden en smaken goed in het gerecht. Het kost soms even wat tijd, maar het komt de smaak absoluut ten goede!”

De perfecte stooftips: gumbo van Siham

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!