Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Bord met pasta carbonara. Over de pasta zit zwarte peper en parmezaanse kaas.

Dit maakt Italiaans eten onweerstaanbaar

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Ben jij net als Anne gek op Italiaans eten? Ontdek dan snel waarom jullie de Italiaanse keuken niet kunnen weerstaan!

Lees verder na de advertentie

Traditiegetrouw kiezen mijn vriend en ik ieder jaar een bijzonder restaurant uit om te gaan eten. Vorig jaar was dat tijdens onze vakantie in de Dolomieten. Op een warme zomeravond liepen we binnen bij een ristorante met groene Michelinster, gevestigd in een boerderij boven op een berg.

Tip!

Waar je bij een ster misschien minimalistisch opgemaakte bordjes met een dotje schuim van dit en een extractie van dat verwacht, genoten we hier juist van rijkgevulde borden met traditionele en bovenal supersmaakvolle Italiaanse gerechten.

Italiaans eten

Na de enorme plank antipasti vol kazen, vleeswaren en kraakvers brood – allemaal van eigen boerderij – volgde de meest romige gnocchi die ik ooit heb geproefd. En hoewel er eigenlijk geen plek meer was voor een toetje, kon ik de klassieke panna cotta met rood fruit niet weerstaan.

Bij het afrekenen viel mijn oog op de vitrine met grote stukken zelfgemaakte kaas, om thuis nog van na te genieten. Niet veel later liepen we met twee goedgevulde magen en een stuk parmezaan in de hand zeer voldaan terug naar onze camping.

Onweerstaanbaar want…

Dit diner omvat precies waarom ik zo van Italiaans eten houd. Gerechten zonder poespas, maar met heel veel smaak. Gemaakt van de allerbeste ingrediënten, verser dan vers en lokaal geproduceerd. In Foodies Italië vind je deze kenmerken van de Italiaanse keuken ook terug.

Alles over Italië

Zo vertelt Yvonne ons na haar reis in Campanië, waar buffelmozzarella wordt gemaakt, dat je volgens de Italianen mozzarella puur moet eten. Daarnaast legt sommelier Jan-Jaap ons alles uit over traditionele Italiaanse wijnen, die zich, net als de Italiaanse keuken, kenmerken door hun eenvoud én laat hij ons kennismaken met de juist onbekende wijnen van de Etna.

Ook koken we heerlijke gerechten met heel veel kaas en sluiten we af met een klassieke tiramisu. Geloof mij, na het lezen van dit nummer weet ik zeker dat ook jij van die Italiaanse eenvoud gaat houden.

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!