Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Zoete-aardappelgnocchi met gorgonzola

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Als je net zo gek bent op de Italiaanse blauwe kaas als wij, voeg je ‘m het liefst aan elk gerecht toe. Bijvoorbeeld bij gnocchi: dit zijn onze favoriete recepten voor pasta gorgonzola.

Lees verder na de advertentie

Gorgonzola: je houdt ervan of niet, maar wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Deze romige, pittige Italiaanse kaas smaakt niet alleen lekker op een toastje of afsluiting van een diner op een kaasplank; ook bij het avondeten doet ‘ie het goed. Dat komt doordat de kaas wat milder is van smaak dan andere blauwschimmelkazen. Je maakt er de perfecte pasta gorgonzola mee!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pasta gorgonzola

Wil je de perfecte pasta gorgonzola maken? Let er dan goed op welke kaas je in huis haalt. Zo is de blauwaderkaas is in twee variaties verkrijgbaar: Gorgonzola Piccante en Gorgonzola Dolce. De eerste variant is een harde kaas en smaakt (zoals de naam al doet vermoeden) wat pikanter en pittiger dan de andere variant. Gorgonzola Dolce is zachter. Niet alleen qua structuur en vorm, ook qua smaak. Al zijn beide soorten heel geschikt om mee te koken, het is wel slim om van tevoren te bedenken welke soort je wilt gebruiken. Check ook altijd of de verpakking het gele DOP-keurmerk bevat. Alleen zo weet je of je het traditioneel Italiaans product in handen hebt.

In samenwerking met

ice.it, esteri.it en assolatte.it

Recepten voor pasta gorgonzola

Bij de meeste huishoudens staat een pasta gorgonzola weleens op tafel. Ben je weleens uitgekeken op je standaard recept? Serveer de saus dan eens met gnocchi. De deegkussentjes geven namelijk een hele andere smaaksensatie dan bijvoorbeeld spaghetti of linguine. Deze recepten helpen je op weg:

Gnocchi met boerenkool en gorgonzola

Gnocchi met boerenkool en gorgonzola

Gnocchi met boerenkool en gorgonzola. Simpel, makkelijk en snel voor twee personen, dat is precies waar jij op zit te wachten na een drukke dag!

Naar het recept
Gnocchi met driekazen-botersaus en sla

Gnocchi met driekazen-botersaus en sla

Niet een, niet twee maar liefst drie kazen combineer je in dit recept. Zo til je de pasta gorgonzola naar het volgende niveau!

Naar het recept

Tip!

De ultieme pasta gorgonzola

Niet alleen over de gnocchi ook ín de gnocchi doet de Italiaanse kaas het goed. Dat bewijst dit ultieme recept voor pasta gorgonzola wel:

Foodies favoriet
Zoete-aardappelgnocchi met gorgonzola

Pompoengnocchi met gorgonzola

Geniet van de perfecte combinatie van zachte, zelfgemaakte zoete-aardappelgnocchi en romige, pittige gorgonzola. Een Italiaans gerecht boordevol smaak!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 1 pompoen (van ca. 600 g)
  • 2 el olijfolie
  • 250 g pastabloem (type 00)
  • 75 g Parmigiano Reggiano (geraspt)
  • 2 eidooiers
  • zout en peper
  • semolinameel (om te bestuiven)
  • 1 klont boter (om in te bakken)
  • 1 broccoli (in kleine roosjes)
  • 200 g gorgonzola piccante

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht: 175°C). Halveer de bol knoflook horizontaal.

  2. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove blokjes en meng met de knoflook en 1 el olijfolie.

  3. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 45 minuten in de oven.

  4. Neem de pompoen uit de oven en laat hem even afkoelen. Pureer voor de gnocchi de pompoen in een keukenmachine fijn.

  5. Kneed van de pompoenpuree, de pastabloem, de Parmigiano Reggiano, de eidooiers en wat zout een soepel deeg.

  6. Verdeel het deeg in een paar porties en rol van iedere portie een dunne rol op een met semolinameel bestoven werkblad. Snijd kleine kussentjes van de rollen en bestuif ze lichtjes met semolinameel.

  7. Kook de pompoengnocchi in porties in 2-3 minuten gaar in kokend water zonder zout. De gnocchi zijn gaar als ze blijven drijven. Schep de gekookte gnocchi direct in grote pan met wat boter.

  8. Kook de broccoli kort beetgaar in het water en schep ook in de pan bij de gnocchi. Verwarm het geheel nog goed door en breng op smaak met zout en peper.

  9. Verdeel over borden. Verbrokkel de gorgonzola over het geheel.

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!