
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten. Psst.. dit is de lekkerste kaas van Nederland!
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Lekkerste kaas van Nederland
En dan hebben we het over de lekkerste Goudse kaas van Nederland. Op 15 mei vond de Gouda Cheese Awards 2025 plaats op de Markt in Gouda. Onder grote publieke belangstelling proefde een deskundige jury zes topkazen live op het podium en wees per categorie een winnaar aan. In de categorie Goudse jong ging het goud naar Klaverkaas Jong van Klaverkaas. In de categorie Goudse 48+ oud werd Vergeer Oud van Vergeer Holland bekroond met goud. Nog nooit eerder werden zoveel kazen ingezonden: 36 Goudse jong en 31 Goudse 48+ oud deden mee aan de publieksproeverij.

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Vivera verbetert voedingswaarde van kruimgehakt
Plantaardig merk Vivera introduceert een vernieuwde receptuur van haar plantaardige kruimgehakt. De nieuwe formule bevat bijna 20 procent minder zout maar is gelijk gebleven in smaak. Vivera’s kruimgehakt was al een gezonder alternatief dan dierlijk gehakt, onder meer dankzij het lagere gehalte verzadigd vet en de aanwezigheid van vezels. Dankzij de recente receptuurwijziging – met minder zout – voldoet het product nu ook aan de overige criteria van het Voedingscentrum en past het binnen de Schijf van Vijf. De vernieuwde receptuur bevat minder dan 1,1 gram zout per 100 gram.
Wil je proeven: Broodje Natuurlijk Amsterdam
Broodje Natuurlijk is een initiatief van MVO Nederland dat duurzame boeren en lokale ingrediënten samenbrengt in verrassend lekkere broodjes. Na eerdere edities in Utrecht, Nijmegen en Rotterdam, is nu ook Amsterdam aan de beurt – met een broodje ontwikkeld in samenwerking met chef en kookboekenschrijfster Nadia Zerouali. Dit broodje, gemaakt van zuurdesembrood, bevat een smeuïge favamole – een duurzaam alternatief voor guacamole – en een Giardiniera pickle van wortel, bloemkool, venkel en paprika. Zo natuurlijk en lekker kan een broodje zijn!


Gezonde snackmuur verovert Zuid-Hollandse scholen
Wat begon als een opvallend experiment op één middelbare school in Rotterdam, groeit nu uit tot een grotere aanpak: de sociale onderneming TommyTomato lanceert samen met de Provincie Zuid-Holland een rondreizende, gezonde snackmuur op middelbare scholen in de provincie. Sinds half mei is de mobiele groentemuur, die vier weken blijft staan, geopend op het Oranje Nassaucollege Clauslaan in Zoetermeer. Leerlingen trekken hier geen kroketten uit de muur, maar warme groentemaaltijden met namen als Leipe Linzen en Slimme Slierten: voedzaam, lekker en snel.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Vacature: accountmanager Foodies

Wist je dat er thee groeit langs de Nederlandse snelweg?

Deze pizzeria behoort nu tot de beste van Europa

Dit is hét drankje voor je eindexamenfeest

Zomerhitte in huis? Zo maak je het jezelf makkelijk

World Verdejo Day: dit wil je meemaken

Top 50 van de zomer: de beste recepten

Dit is hét ultieme vaderdagcadeau!
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.