Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gouda Cheese Awards kaas

Dit is dé lekkerste kaas van Nederland

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten. Psst.. dit is de lekkerste kaas van Nederland!

Lees verder na de advertentie

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lekkerste kaas van Nederland

En dan hebben we het over de lekkerste Goudse kaas van Nederland. Op 15 mei vond de Gouda Cheese Awards 2025 plaats op de Markt in Gouda. Onder grote publieke belangstelling proefde een deskundige jury zes topkazen live op het podium en wees per categorie een winnaar aan. In de categorie Goudse jong ging het goud naar Klaverkaas Jong van Klaverkaas. In de categorie Goudse 48+ oud werd Vergeer Oud van Vergeer Holland bekroond met goud. Nog nooit eerder werden zoveel kazen ingezonden: 36 Goudse jong en 31 Goudse 48+ oud deden mee aan de publieksproeverij.

Gouda Cheese Awards kaas

Tip!

Vivera Kruimgehakt verpakking

Vivera verbetert voedingswaarde van kruimgehakt

Plantaardig merk Vivera introduceert een vernieuwde receptuur van haar plantaardige kruimgehakt. De nieuwe formule bevat bijna 20 procent minder zout maar is gelijk gebleven in smaak. Vivera’s kruimgehakt was al een gezonder alternatief dan dierlijk gehakt, onder meer dankzij het lagere gehalte verzadigd vet en de aanwezigheid van vezels. Dankzij de recente receptuurwijziging – met minder zout – voldoet het product nu ook aan de overige criteria van het Voedingscentrum en past het binnen de Schijf van Vijf. De vernieuwde receptuur bevat minder dan 1,1 gram zout per 100 gram.

Wil je proeven: Broodje Natuurlijk Amsterdam

Broodje Natuurlijk is een initiatief van MVO Nederland dat duurzame boeren en lokale ingrediënten samenbrengt in verrassend lekkere broodjes. Na eerdere edities in Utrecht, Nijmegen en Rotterdam, is nu ook Amsterdam aan de beurt – met een broodje ontwikkeld in samenwerking met chef en kookboekenschrijfster Nadia Zerouali. Dit broodje, gemaakt van zuurdesembrood, bevat een smeuïge favamole – een duurzaam alternatief voor guacamole – en een Giardiniera pickle van wortel, bloemkool, venkel en paprika. Zo natuurlijk en lekker kan een broodje zijn!

NadiaZerouali met haar Broodje Amsterdam
Gezonde snackmuur met bakjes in de automaat

Gezonde snackmuur verovert Zuid-Hollandse scholen

Wat begon als een opvallend experiment op één middelbare school in Rotterdam, groeit nu uit tot een grotere aanpak: de sociale onderneming TommyTomato lanceert samen met de Provincie Zuid-Holland een rondreizende, gezonde snackmuur op middelbare scholen in de provincie. Sinds half mei is de mobiele groentemuur, die vier weken blijft staan, geopend op het Oranje Nassaucollege Clauslaan in Zoetermeer. Leerlingen trekken hier geen kroketten uit de muur, maar warme groentemaaltijden met namen als Leipe Linzen en Slimme Slierten: voedzaam, lekker en snel.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!