Advertentie
Als drop een groente was, zou het absoluut venkel zijn. Deze plant behoort tot de schermbloemenfamilie en is het hele jaar te koop bij vrijwel iedere supermarkt. Het is een echte smaakmaker in de keuken en te herkennen aan zijn witte kleur met groene uitschieters. Tijd om onze favoriete recepten met venkel met jullie te delen.
Recepten met venkel
Venkel heeft een uitgesproken, anijsachtige smaak. De opvallende verschijning is een beetje zoet, maar ook wat pittig als je hem rauw eet. Als je venkel kookt, wordt de smaak zachter. Een unieke smaakmaker in gerechten, waarmee je alle kanten op kunt. Zo maak je de lekkerste salades met venkel, maar is het ook heerlijk bij vleesgerechten of als gestoofde groente. Bekijk snel onze favoriete recepten met venkel!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tuinbonensalade met perzik en venkel
Fris, zoet en bomvol met vitamines. Dat is deze salade met tuinbonen, perzik én natuurlijk venkel. Je hebt maar een half uurtje nodig. Dit recept met venkel is geschikt als bijgerecht, al maak je er makkelijk een maaltijdsalade van door iets meer te maken.
Naar het receptKrokante venkel met zure room & zoete chilisaus
Alice Zaslavsky over haar recept: “Als je bent opgegroeid in de jaren tachtig en negentig, zoals ondergetekende, dan was dit echt een modegerecht. Destijds was deze combinatie – warme, knapperige aardappelpartjes en zoete chili samen met de koelte van zure room tegen m’n lippen het chicste gerecht dat ik me als tiener maar kon voorstellen.”
Naar het receptKip met venkel en sinaasappel
Venkel gaat ook erg goed met kip. Zeker in dit recept met venkel, waar ook verse sinaasappel bij hoort. De oven doet het meeste werk, dus dat scheelt ook nog eens. Begin je al trek te krijgen van alle recepten met venkel?
Naar het receptVenkelsalade
De naam zegt genoeg, of niet? Bij dit recept gebruik je rauwe venkel, dat geeft de salade een lekkere bite. De sumak en granaatappelmelasse geven er een Midden-Oosters tintje aan en passen goed bij de anijsachtige smaak van verse venkel.
Naar het receptPasta al salsicce met venkel en pecorino
Bij deze heerlijke pasta schenk je bijvoorbeeld een rode wijn met tonen van vers rood fruit, dat smaakt namelijk erg goed bij de smaken van deze pasta.
Naar het receptVenkelsalade met geroosterde appel en Gorgonzola
Als drop een groente was zou het absoluut venkel zijn. Samen met de geroosterde appel en de romige Gorgonzola zet je een grandioze salade op tafel met dit recept.
Naar het receptGesmoorde venkel in tomatensaus met olijven
Dat venkel een echte smaakmaker is in de keuken bewijst dit recept wel. Onze favoriete groente is dan ook niet voor niets de ster in dit heerlijke recept!
Naar het receptNog meer recepten met venkel:
Tajine van zoete aardappel, venkel en olijven
Janneke Vreugdenhil over haar recept: “In dit recept stoven we zoete aardappel, venkel en zwarte olijven in een frispittige bouillon van sinaasappel- en citroensap en harissa. Je hoeft het gerecht niet in een echte tajine te maken want het kan ook in een gietijzeren stoofpan, maar zo’n aardewerken schaal staat natuurlijk wel mooi op tafel.”
Naar het receptGestoofde venkel met portobello en ham
Nog een van onze favoriete recepten met venkel, en niet zomaar eentje! Deze gestoofde venkel met portobello en ham past ook prima op een pizza. Zo maak je het feestje natuurlijk helemaal compleet. Geserveerd als groentegerecht is er ook helemaal niets mis mee hoor, eet smakelijk!
Naar het receptVenkel-aardappelsoep
Ook verwerkt in een soep smaakt venkel heerlijk, zeker met dit recept van Mari Maris!
Naar het receptGepofte koolrabi en geroosterde venkelsalade met gebakken geitenkaas
In dit gerecht is de koolrabi eigenlijk de grote ster, maar vlak de geroosterde venkelsalade niet uit!
Naar het receptLees ook:
Onze tips
Bas Erkens
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas=baas is zijn levensmotto. Dipt zijn chips in de salsa, maar danst het ook.