Advertentie
Luna Trapani
Ze is pas 24 jaar, toch verovert ze stukje bij beetje de hele wereld met haar recepten. Luna Trapani komt uit Antwerpen en heeft een passie voor koken. Om wat specifieker te zijn; haar passie betreft voornamelijk de Italiaanse keuken en plantaardig eten. Vegan Italiaans dus. Ze heeft een restaurant in Antwerpen en schreef al twee succesvolle kookboeken vol met veganistische Italiaanse recepten. Vandaag deelt ze haar vijf favoriete recepten met ons.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Restaurant Spritz
De vader van Luna Trapani is Italiaans, haar ouders hebben altijd een Italiaans restaurant gehad. Elke dag vond je Luna in de keuken van het restaurant zodra ze thuiskwam uit school. Of ze nu in potten en pannen mocht roeren of tiramisu mocht maken, ze wilde maar al te graag helpen. Tegenwoordig heeft Luna haar eigen Italiaanse restaurant: Spritz in Antwerpen. Een Italiaanse osteria met een geheel plantaardige menukaart.
Vegan Italiaans: lekker én makkelijk
Een aantal jaren geleden begon Luna Trapani steeds meer plantaardig te eten. Ze vond maar weinig Italiaanse recepten die volledig vegan waren. Luna: “Ik voelde me een beetje verloren aangezien ik mijn childhood favourites niet meer kon eten. Zo kwam ik op het idee op vegan Italiaans eten voor iedereen toegankelijk te maken.” En zo geschiedde, ze schreef de twee kookboeken “Vegetalia” en “Veganista” en startte haar eigen blog. Luna vertelt verder: “Ik hoop dat ik hiermee veel mensen kan inspireren. Daarnaast wil ik graag laten zien dat vegan Italiaans niet alleen ontzettend lekker is, het is ook nog eens erg makkelijk. Probeer maar eens met mijn vijf favoriete recepten!”
Luna: “Soms heb ik zin in huisgemaakte pizza maar heb ik de tijd niet om het deeg te maken. Dan is stokbrood hét perfecte alternatief om snel een lekkere pizza op tafel te zetten. En super snel en makkelijk gemaakt. Je kunt variëren met de toppings naar gelang waar je zin in hebt of maak allemaal verschillende voor een leuke pizzaparty!“
Luna: “Deze cannelloni noem ik mijn signature dish. Het representeert mijn Italiaanse en Belgische kant door de Belgische witlof met de Italiaanse cannelloni te combineren. En ook al zeg ik het zelf, het is een zalig lekkere combinatie.”
Luna: “Dit is één van mijn favoriete recepten voor als hapje bij het aperitief of als een lekkere snelle lunch. Een zalig recept voor in de zomer maanden als de tomaten op hun best zijn. En je kunt het ook makkelijk op voorhand maken en meenemen naar je werk bijvoorbeeld.”
Luna: “Laat die basilicum maar achterwege en gebruik munt in je pasta! Ik liet me voor dit recept inspireren door de Siciliaanse en Sardijnse keuken. Daar gebruiken ze ook veel munt in hartige gerechten. De combinatie van de rijke tomatensaus, vegan spekjes en verse munt maken dit gerecht heel hartverwarmend en fris tegelijkertijd.”
Luna: “Dit recept is typisch Siciliaans. Eén van mijn favoriete streken in Italië naast Puglia en Toscane. Ik gebruikte de welbekende Sicliliaanse pistacchi di bronte pistachenoten om de pesto te maken. Geen paniek, het gaat zeker ook met gewone. Ik voegde ook courgette toe voor wat extra bite en dat maakt deze pasta helemaal af. Ook weer een zalig gerecht voor in de warmere maanden.”
Onze tips
WIN Foodies kerstcadeautjes: 25x kerstbox van Gouda’s Glorie
WIN Foodies kerstcadeautjes: 3x kerstpakket van Vivi Oggi
WIN Foodies kerstcadeautjes: een cadeaubon voor een diner bij Zoldering van Sherry Wijnen
Herman den Blijker onthult zijn culinaire reis naar een topcarrière
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.