Advertentie
Een nieuw gezicht binnen het redactieteam van Foodies Magazine! Julie start met onwijs veel plezier als (web)redacteur en kan niet wachten om haar passies voor schrijven en koken hier te mogen combineren. Hoog tijd om haar eerst beter te leren kennen!
Foodies’ nieuwste redacteur
Mijn naam is Julie, 26 jaar oud en wonend in Amsterdam. Althans, voor nu. Na gestudeerd en gewerkt te hebben in onze hoofdstad, is het binnenkort tijd om terug te verhuizen naar het mooie Amersfoort. Begin dit jaar ben ik mijn droom achterna gegaan en heb ik een prachtige reis gemaakt in Zuidoost-Azië. Een trip vol avonturen en prachtige ervaringen, en natuurlijk het belangrijkste: de Aziatische keuken ontdekken. Na in elk land een kookcursus te hebben gevolgd, kan ik met zekerheid zeggen dat ik (bijna) alle ins en outs van deze overheerlijke keuken ken. En geloof me, dit wil je!
Eenmaal terug van mijn reis was het overduidelijk voor mij dat het hoog tijd was om mijn passie voor schrijven en koken te combineren en hier mijn werk van te maken. Daarom zit ik hier met een glimlach van oor tot oor achter mijn scherm en start ik vandaag als (web)redacteur bij Foodies. Want zeg nou zelf, elke dag bezig zijn met eten is toch een feestje?
Alles is favoriet
Wij aten vroeger thuis eigenlijk altijd iets anders dan het Hollandse “AVG’tje” of een stamppot. Juist hierdoor is mijn liefde voor eten enorm gegroeid. Ik sta graag in de keuken en laat mijn creaties vaak proeven aan vrienden en familie. Als je dan ook aan mij vraagt wat mijn favoriete recept is, kan ik je geen antwoord geven. Er bestaan simpelweg veel teveel lekkere dingen om daar één winnaar uit te kiezen. Weekboodschappen doe ik dan ook niet. Ik bepaal op de dag zelf waar ik zin in heb, zodat er elke dag weer wat lekkers op tafel staat.
Naast eten vind ik een gezonde levensstijl erg belangrijk. Ik sport regelmatig en vind wandelen heerlijk. Dit probeer ik ook vaak toe te passen tijdens het koken. Want gezond eten hoeft inderdaad echt niet moeilijk te zijn, maar wél heel lekker. Ik hoop anderen hiermee te inspireren en neem jullie als lezer daar net zo graag in mee. Hieronder daarom alvast wat voorbeelden die dat laten zien. Eet smakelijk!
Veel liefs,
Julie
Gevulde auberginerolletjes in kokos-dal met kerrie
De rijke smaak van de rode linzen dahl gaat perfect in combinatie met de geroosterde aubergine. Het kost iets meer tijd, maar je zet gegarandeerd een feestmaal op tafel.
Pittige kikkererwtensalade met tonijn
De pittigheid zorgt in dit gerecht voor een extra touch. Natuurlijk kun je de salade zo pittig maken als je zelf wilt en eindeloos variëren door de tonijn te vervangen door een ander hoofdingrediënt.
Bananenbrood met kokosyoghurt, amandelsaus en kaneelappel
Altijd handig om een snack voor onderweg te hebben of gewoon te genieten van een lekker tussendoortje. Voedzaam en vol van smaak! Varieer met je favoriete toppings.
Onze tips
Restaurants in Amsterdam: dit zijn de beste hotspots & tips
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x heerlijke recepten voor ramen
13 heerlijke gnocchi recepten die je vanavond wil maken
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.