Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
fried chicken katsu sando

Een onweerstaanbare sandwich: katsu sando

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Nog nooit gehoord van katsu sando? Deze onweerstaanbare sandwich móét je een keer proberen. Het trendy broodje komt oorspronkelijk uit Japan en verovert ondertussen de hele wereld. Haast elk hip restaurant heeft 'm op de kaart staan. Wij vertellen je waar je de lekkerste katsu sando haalt (als het aan ons ligt) én hoe je 'm zelf maakt!

Wat is katsu sando?

Misschien heb je weleens gehoord van tonkatsu; dit Japanse gerecht bestaat uit gefrituurde varkenskoteletjes in een jasje van panko. Het heeft iets weg van een schnitzel en is dan ook geïnspireerd op Oostenrijkse schnitzels. Tegenwoordig zie je ook veel varianten met kip. Een katsu sando is een sandwich met deze Japanse schnitzel. Je maakt ‘m met Japans melkbrood (of witbrood) zonder korstjes. Dit schijnt dan weer geïnspireerd te zijn op een typisch Britse sandwich. Kortom; eigenlijk is de katsu sando een onweerstaanbare mix van verschillende culinaire invloeden. Eén ding is zeker, de sandwich is onweerstaanbaar! Lees snel verder en ontdek het recept voor katsu sando.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Snelle lunch met katsu sando

In het drukke en chaotische Japan is de katsu sando vaak onderdeel van de lunch. Het liefst op zo’n manier dat het geen hinderlijke onderbreking van de dagelijkse bezigheden is. Het is dan ook efficiëntie waardoor dit gerecht ontstond. De sandwich is een tonkatsu tussen twee sneetjes brood. Zo ontstaat een mobiele lunch voor onderweg of als je druk bezig bent. Op elke straathoek te verkrijgen in Japan. Handig toch? Denk nu niet dat je twee sneetjes droog wit brood met een schnitzel voorgeschoteld krijgt als je een katsu sando bestelt. De sandwich krijgt niet alleen smaak door de heerlijke schnitzel; de sneetjes worden ingesmeerd met tonkatsu saus en belegd met salade.

Het recept voor katsu sando

Het is helemaal niet moeilijk om de sandwich zelf te maken. De sandwich is een enorme caloriebom, maar je mag hem dan ook zeker delen. Eén ding is zeker, na de katsu sando heb je genoeg energie voor twee.

> naar het recept: katsu sando.

fried chicken katsu sando

Bestellen: de lekkerste katsu sando

Wil je een heerlijke katsu sando eten zonder zelf aan de slag te hoeven? Dan moet je wat ons betreft in Amsterdam zijn. In 2020 opende Ranchi Amsterdam haar deuren. Een gat in de markt, er bestond nog geen adresje voor onweerstaanbare Japanse sandwiches. De kaart bestaat uit verschillende sandwiches, waaronder de katsu sando. Ze bezorgen helaas alleen nog maar in Amsterdam op dit moment.

Voor alle Amsterdammers (en bezoekers van de hoofdstad) hebben we nog een tip. Dignita. All day brunch met verschillende salades en broodjes. Eentje springt er wat ons betreft uit. De Chook Norrissandwich. Ondanks dat het geen typische katsu sando is mag je dit broodje niet missen. Via Snackspert ontdekten we dit broodje. De gemarineerde en gefrituurde kip zit vol smaak, de avocado maakt het geheel romig en de zwarte bonen geven je een vol gevoel. Uien en chipotle-mayonaise maken het geheel af. Finger licking good.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert)

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!