Advertentie
Recepten met miso
Wat kun je allemaal maken met miso? Deze heerlijke pasta is ideaal om je gerecht meer smaak te geven. Gebruik bijvoorbeeld een beetje in je soep, roerbakgerecht, saus, marinade of dressing en ervaar zelf die heerlijke umamismaak. Zin om de keuken in te gaan? Maak dan één van deze heerlijke recepten met miso.
Wil je iedere week de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gegrilde miso-aubergines met zoetzure rettich
Recepten met miso kunnen ook vegetarisch zijn. Zoals bijvoorbeeld deze gegrilde aubergines. De zoetzure rettich geeft het geheel een fijne smaak die goed past bij de witte misopasta. Dit gerecht bevat mooie Japanse smaken, waardoor je er moeilijk van af kunt blijven!
Kip-boerenkoolsalade met misodressing en granaatappel
Een dressing van miso geeft nét even een spannende twist aan je salade. De warme en diepe smaak past perfect bij deze salade met kip en boerenkool. De granaatappelpitten geven het geheel een frisse toon. Kortom; een gerecht dat perfect in balans is!
Miso-zalm met paksoi
Deze Japanse pasta is een match made in heaven met vettige vis zoals zalm. De smaken combineren erg goed, het is dan ook niet voor niets dat dit gerecht één van onze favoriete recepten met miso is. Probeer maar eens uit, gezond was nog nooit zo makkelijk én lekker!
Biefstuk met misoboter en togarashi-frietjes
De misoboter is lekker bij elke soort biefstuk, op elke manier bereid. Ga dus voor je eigen favoriet en gebruik dit recept als basis.
Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs
Een toetje tussen alle recepten met miso? Jazeker! Dit dessert is ook nog eens volledig vegan. De stoofperen maak je met karamel, gemaakt van onder andere rode miso. Voor het romige ijs gebruik je kokosmelk, vanille en cashewnoten. Gegarandeerd succes met dit fijne toetje!
Ons favoriete miso recept
Gegrilde miso-aubergines met zoetzure rettich
Recepten met miso kunnen ook vegetarisch zijn. Zoals bijvoorbeeld deze gegrilde aubergines. De zoetzure rettich geeft het geheel een fijne smaak die goed past bij de witte misopasta. Dit gerecht bevat mooie Japanse smaken, waardoor je er moeilijk van af kunt blijven!
Ingrediënten
- 30 ml rijstwijn
- 30 ml saké
- 65 g witte misopasta
- 25 g fijne kristalsuiker
- 5 baby-aubergines
- sesamolie
- zout
De zoetzure rettich
- 5 el rijstazijn
- 1 el fijne kristalsuiker
- 1 rettich (groot; in dunne slierten)
- sesamzaadjes
- 1 lente-ui (in dunne ringen)
- witte rijst (gekookt; om te serveren)
Benodigdheden
- bakpapier
Bereiding
Breng voor de zoetzure rettich de azijn, de suiker en 30 ml water in een steelpan aan de kook. Giet het mengsel over de rettich en laat ca. 30 minuten staan.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Meng de rijstwijn, de saké, de misopasta en de suiker tot een marinade. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Bestrijk de aubergines met wat sesamolie en bestrooi met een snufje zout.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de aubergines met de snijkant naar beneden 2-4 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Smeer de aubergine in met de misomarinade en bak ca. 25 minuten in de oven. Bestrijk de aubergines halverwege de baktijd nogmaals met de misomarinade. Garneer de aubergines met de sesamzaadjes en de lente-ui. Serveer met de zoetzure rettich en eventueel gekookte witte rijst.
Lees ook:
Onze tips
Stoven maar: 4x recepten met groente
Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag
Toetjes met mascarpone: van cake tot taart
5x verrassende rode kool recepten
Dit zijn de lekkerste koolhydraatarme recepten
Allround oven: dit zijn de beste ovengerechten recepten
De lekkerste recepten voor wafels bakken
Mosterd bij de maaltijd
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.