Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
recepten met miso: aubergines

Ontdek umami: 5x recepten met miso

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Deze Japanse pasta is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji. De hartige en diepe smaak van miso valt onder de vijfde smaak umami. Miso is ideaal om je gerecht meer smaak te geven. Probeer maar eens van deze recepten met miso!

Recepten met miso

Wat kun je allemaal maken met miso? Deze heerlijke pasta is ideaal om je gerecht meer smaak te geven. Gebruik bijvoorbeeld een beetje in je soep, roerbakgerecht, saus, marinade of dressing en ervaar zelf die heerlijke umamismaak. Zin om de keuken in te gaan? Maak dan één van deze heerlijke recepten met miso.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Recepten met miso: kip-boerenkoolsalade

Kip-boerenkoolsalade met misodressing en granaatappel

Een dressing van miso geeft nét even een spannende twist aan je salade. De warme en diepe smaak past perfect bij deze salade met kip en boerenkool. De granaatappelpitten geven het geheel een frisse toon. Kortom; een gerecht dat perfect in balans is!

Naar het recept
Miso-zalm met paksoi

Miso-zalm met paksoi

Deze Japanse pasta is een match made in heaven met vettige vis zoals zalm. De smaken combineren erg goed, het is dan ook niet voor niets dat dit gerecht één van onze favoriete recepten met miso is. Probeer maar eens uit, gezond was nog nooit zo makkelijk én lekker!

Naar het recept
recepten met miso: aubergines

Gegrilde miso-aubergines met zoetzure rettich

Recepten met miso kunnen ook vegetarisch zijn. Zoals bijvoorbeeld deze gegrilde aubergines. Ideaal voor bijvoorbeeld #MeatlessMonday! De zoetzure rettich geeft het geheel een fijne smaak die goed past bij de witte misopasta. Dit gerecht bevat mooie Japanse smaken, waardoor je er moeilijk van af kunt blijven!

Naar het recept
biefstuk en franse frietjes

Biefstuk met misoboter en togarashi-frietjes

De misoboter is lekker bij elke soort biefstuk, op elke manier bereid. Ga dus voor je eigen favoriet en gebruik dit recept als basis.

Naar het recept
Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs

Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs

Een toetje tussen alle recepten met miso? Jazeker! Dit dessert is ook nog eens volledig vegan. De stoofperen maak je met karamel, gemaakt van onder andere rode miso. Voor het romige ijs gebruik je kokosmelk, vanille en cashewnoten. Gegarandeerd succes met dit fijne toetje!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!