
Vers van de pers: De Nieuwe Winkel blijft beste groenterestaurant ter wereld en meer
Beste Groenterestaurant blijft De Nieuwe Winkel
Lees verder na de advertentie
Dat werd vorige week bekend gemaakt door We’re Smart, de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit. Ieder jaar stelt het internationale expertteam van We’re Smart de top 100 voor het Beste Groenterestaurant van de wereld op. Voor het tweede jaar op rij staat De Nieuwe Winkel in Amsterdam staat op een mooie 6e plaats.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Crompouce gaat viral
Is het een croissant? Of is het een tompouce? Eerder dit jaar ging een vergelijkbaar lekkernij al de hele wereld over: de cruffin, een kruising tussen de croissant en de muffin. Maar er zijn dus meer variaties op het klassieke Franse croissantje te bedenken die het enorm goed doen.
De crompouce is een doorgesneden croissant met banketbakkersroom ertussen en roze glazuur erbovenop. Op TikTok is het broodje afgelopen week helemaal viral gegaan en bij vele bakkers is het niet aan te slepen. Heb jij hem al geproefd? Hij is onder andere te koop bij alle vestigingen van Bakkerij van Maanen.
The Farm Brothers koekjes helemaal vegan
Je kent de vrolijke Farm Brothers koekjes vast wel van hun vrolijke verpakking in allerlei kleuren. De koekjes waren al 100% biologisch en palmolievrij en vanaf nu ook helemaal vegan. Dit past bij de filosofie van het merk, Farm Brothers strijdt namelijk voor een betere aarde.
Letterlijk, want voor elk pak koekjes dat je koopt maakt BD Grondbeheer een stukje (twee vierkante cm) verarmde landbouwgrond voor altijd biologisch. Meer weten? Kijk op farmbrothers.com. Vanaf nu zijn de vegan cookies verkrijgbaar in vijf verschillende smaken. Onze favoriet? Absoluut de chocolade en zeezout!
Miljuschka voor één avond gastdirecteur van het Mauritshuis
Heb je zin in een avondje uit? Noteer donderdagavond 9 november in je agenda. Dan is Miljuschka Witzenhausen namelijk voor één avond gastdirecteur van het Mauritshuis. De bekende ondernemer, tv-kok en presentatrice heeft speciaal voor deze editie een programma samengesteld waarbij kunst en lekker eten de ingrediënten vormen.
Tijdens deze avond word je getrakteerd op één van Miljuschka’s meest gedownloade recepten en er zijn verschillende activiteiten te doen in het thema ‘eten’. Ook speelt het veranderende beeld van vrouwen een grote rol gedurende de hele avond. Onder andere gaat coach Ragne Heidweiller in gesprek over genderrollen en -ongelijkheid, er vinden body acceptance fotoshoots plaats en er zijn speciale focus tours in dit thema te volgen. Wil je meer weten? Ga voor meer informatie en tickets naar mauritshuis.nl
Lees ook:
7x verrassende recepten met Hollandse groenten
Welk tompouce-type ben jij?
5 gerechten die je kunt maken met croissantdeeg
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Dit is waarom Spanjaarden 5 keer per dag eten (en jij straks ook)

Zó lekker is koken met chorizo

Dit zijn dé smaken van deze zomer

Zo geniet je optimaal van je ochtend

Trending op TikTok: dit vinden wij echt van de Ninja Slushi

Foodies Spanje staat vol tapas en toetjes: scoor ’m nu met korting

Zelf flatbread maken was nog nooit zo makkelijk

Aardbeienijs getest: dit huismerk is het allerlekkerst
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?