Vers van de pers: De Nieuwe Winkel blijft beste groenterestaurant ter wereld en meer
Advertentie
Beste Groenterestaurant blijft De Nieuwe Winkel
Dat werd vorige week bekend gemaakt door We’re Smart, de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit. Ieder jaar stelt het internationale expertteam van We’re Smart de top 100 voor het Beste Groenterestaurant van de wereld op. Voor het tweede jaar op rij staat De Nieuwe Winkel in Nijmegen van Chef Emile van der Staak bovenaan deze lijst. In de top 10 staat nĂ³g meer Nederlands trots: restaurant Flore in Amsterdam staat op een mooie 6e plaats.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Crompouce gaat viral
Is het een croissant? Of is het een tompouce? Eerder dit jaar ging een vergelijkbaar lekkernij al de hele wereld over: de cruffin, een kruising tussen de croissant en de muffin. Maar er zijn dus meer variaties op het klassieke Franse croissantje te bedenken die het enorm goed doen.
De crompouce is een doorgesneden croissant met banketbakkersroom ertussen en roze glazuur erbovenop. Op TikTok is het broodje afgelopen week helemaal viral gegaan en bij vele bakkers is het niet aan te slepen. Heb jij hem al geproefd? Hij is onder andere te koop bij alle vestigingen van Bakkerij van Maanen.
The Farm Brothers koekjes helemaal vegan
Je kent de vrolijke Farm Brothers koekjes vast wel van hun vrolijke verpakking in allerlei kleuren. De koekjes waren al 100% biologisch en palmolievrij en vanaf nu ook helemaal vegan. Dit past bij de filosofie van het merk, Farm Brothers strijdt namelijk voor een betere aarde.
Letterlijk, want voor elk pak koekjes dat je koopt maakt BD Grondbeheer een stukje (twee vierkante cm) verarmde landbouwgrond voor altijd biologisch. Meer weten? Kijk op farmbrothers.com. Vanaf nu zijn de vegan cookies verkrijgbaar in vijf verschillende smaken. Onze favoriet? Absoluut de chocolade en zeezout!
Miljuschka voor Ă©Ă©n avond gastdirecteur van het Mauritshuis
Heb je zin in een avondje uit? Noteer donderdagavond 9 november in je agenda. Dan is Miljuschka Witzenhausen namelijk voor één avond gastdirecteur van het Mauritshuis. De bekende ondernemer, tv-kok en presentatrice heeft speciaal voor deze editie een programma samengesteld waarbij kunst en lekker eten de ingrediënten vormen.
Tijdens deze avond word je getrakteerd op Ă©Ă©n van Miljuschka’s meest gedownloade recepten en er zijn verschillende activiteiten te doen in het thema ‘eten’. Ook speelt het veranderende beeld van vrouwen een grote rol gedurende de hele avond. Onder andere gaat coach Ragne Heidweiller in gesprek over genderrollen en -ongelijkheid, er vinden body acceptance fotoshoots plaats en er zijn speciale focus tours in dit thema te volgen. Wil je meer weten? Ga voor meer informatie en tickets naar mauritshuis.nl
Lees ook:
7x verrassende recepten met Hollandse groenten
Welk tompouce-type ben jij?
5 gerechten die je kunt maken met croissantdeeg
Onze tips
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?