
De bijbel van de Indiase keuken
Lees verder na de advertentie
Van biryani tot curry’s en dahl, en van naan tot ook samosa’s! In ‘De bijbel van de Indiase keuken‘ neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest – en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

Boordevol recepten

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
‘De bijbel van de Indiase keuken’ doet zijn naam eer aan. Het is een dik kookboek (meer dan 500 pagina’s) van zeker een paar kilo. Terwijl je door het boek heen bladert vind je niet alleen de lekkerste Indiase recepten, de prachtige foto’s doen je gegarandeerd. watertanden. Paulami Joshi kwam in 2017 naar Nederland, en deelt met dit boek verschillende Indiase geuren, kleuren en smaken.
Vegetarisch, vlees en vegan
In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van groenten. Dit zie je dan ook terug in de recepten in het kookboek. Veel gerechten zijn vegetarisch of zelfs vegan. Zo vind je diverse gerechten met de jonge Indiase kaas paneer, een ideale vleesvervanger. Overigens; ook zonder het stempel ‘vleesvervanger’ is deze kaas een ontzettend fijn ingrediënt om mee te koken. De kaas behoudt zijn consistentie omdat deze niet smelt, en de lichte smaak brengt balans in veel recepten.
Verschillende delen van India
Paulami Joshi vertelt graag over India. Door te koken uit ‘De bijbel van de Indiase keuken’ leer je dan ook veel over het immens grote land. Zo heeft elke regio zijn eigen eetgewoontes, specerijen en ingrediënten. Soms verschilt dit al om de paar kilometer. Deze bijbel bestaat niet alleen uit recepten, je steekt er ook nog eens wat van op!

Bas in de keuken bij Paulami Joshi
Brood, brood en nog eens brood
Naan, chapati, roti, papadum, dosa en paratha. Het zijn allemaal verschillende soorten brood uit India. Elke deel van het land heeft wel een eigen brood dat bij gerechten wordt geserveerd. Paulami deelt de verschillende recepten, en legt ook nog eens haarfijn de verschillen uit. Stuk voor stuk zijn de recepten onweerstaanbaar lekker. Wat ons betreft mag deze kookbijbel dan ook niet ontbreken in je verzameling!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Paulami: “Een gemiddeld Bengaals huishouden heeft op ieder willekeurig moment minstens drie verschillende zelfgemaakte zoetigheden in de koelkast staan. Dit is het recept van mijn oma. Ik herinner me dat ze er iedereen – van de postbode tot aan de elektricien – op trakteerde. Ze zette het voor iedereen klaar met een glaasje water ernaast.”
> naar het recept voor oma’s zoete kokosballetjes
Paulami: “In restaurants wordt dit gerecht paneer butter masala genoemd en wordt er veel boter gebruikt om het romig te maken. In de volkskeuken noemen we het paneer makhani en is de romigheid vaker afkomstig van gepureerde noten in combinatie met een beetje boter of room. Lekker met platbrood met knoflook en boter of komijnrijst.”
> naar het recept voor paneer butter masala
Onze tips

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.





