
Kleurrijk menu
Lees verder na de advertentie
In dit menu gaan wij voor kleur op ons bord. Want wist je dat dat kleur onbewust een grote rol speelt in de keuzes die je maakt? Zo staat oranje voor energie en vitaliteit. Perfect om het kleurrijk menu mee te starten. Geel staat voor de zon en daarom sluiten we het menu er knallend mee af. Kies altijd voor de meest sprankelende groenten wanneer je kleur aan je bord wilt toevoegen. Want een mooie kleur staat niet alleen leuk op je bord, maar zegt ook veel over de rijpheid en de smaak van de groenten en fruit die je koopt.
Voorgerecht
We starten het kleurrijk menu met oranje in de spotlight. Deze wortel-pastinaaksoep is prachtig oranje van kleur, wat zorgt voor energie en vitaliteit. De oranje kleur hebben de wortels te danken aan caroteen, een antioxidant die zelfs vernoemd is naar wortels (in het Latijn is wortel ‘carota’.).

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

> naar het recept voor wortel-pastinaaksoep
Hoofdgerecht
Eat the rainbow! Dit is een waar bord vol kleur. Groen van de salsa verde, rood van paprika en oranje van pompoen. Met dit recept kan je naar hartenlust variëren met de groenten die jij lekker vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van biet of zoete aardappel?

> naar het recept voor bladerdeegtaart met geroosterde groenten, roomkaas en salsa verde
Nagerecht
Geel, de kleur van de zon, maakt vrolijk en verdient daarom regelmatig een plekje op je bord. Bij dit nagerecht van het kleurrijk menu spelen wij stiekem een beetje vals. De prachtige gele kleur dankt het dessert aan de toevoeging van kurkuma (ook bekend als geelwortel).
> naar het recept voor Kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom
Meer Indiase recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




