Kleurrijk menu

In dit menu gaan wij voor kleur op ons bord. Want wist je dat dat kleur onbewust een grote rol speelt in de keuzes die je maakt? Zo staat oranje voor energie en vitaliteit. Perfect om het kleurrijk menu mee te starten. Geel staat voor de zon en daarom sluiten we het menu er knallend mee af. Kies altijd voor de meest sprankelende groenten wanneer je kleur aan je bord wilt toevoegen. Want een mooie kleur staat niet alleen leuk op je bord, maar zegt ook veel over de rijpheid en de smaak van de groenten en fruit die je koopt.

Voorgerecht

We starten het kleurrijk menu met oranje in de spotlight. Deze wortel-pastinaaksoep is prachtig oranje van kleur, wat zorgt voor energie en vitaliteit. De oranje kleur hebben de wortels te danken aan caroteen, een antioxidant die zelfs vernoemd is naar wortels (in het Latijn is wortel ‘carota’.).

Wortel-pastinaaksoep

> naar het recept voor wortel-pastinaaksoep

Hoofdgerecht

Eat the rainbow! Dit is een waar bord vol kleur. Groen van de salsa verde, rood van paprika en oranje van pompoen. Met dit recept kan je naar hartenlust variëren met de groenten die jij lekker vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van biet of zoete aardappel?

Bladerdeegtaart met geroosterde groenten, roomkaas en salsa verde - kleurrijk menu

> naar het recept voor bladerdeegtaart met geroosterde groenten, roomkaas en salsa verde

Nagerecht

Geel, de kleur van de zon, maakt vrolijk en verdient daarom regelmatig een plekje op je bord. Bij dit nagerecht van het kleurrijk menu spelen wij stiekem een beetje vals. De prachtige gele kleur dankt het dessert aan de toevoeging van kurkuma (ook bekend als geelwortel).

Kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom

> naar het recept voor Kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom

Meer Indiase recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.