
Een kookboek van Seppe Nobels
Lees verder na de advertentie
Seppe Nobels staat met restaurant ‘Graanmarkt 13’ al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: “Laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.”
Met ‘Een kookboek‘ laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met lokale seizoensgroenten, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode – of beter gezegd – de groene draad in dit culinaire verhaal. ‘Een kookboek’ is het resultaat van tien jaar koken, zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken.
Door ze met zo veel mogelijk mensen te delen, wil de auteur onze culinaire klassiekers niet alleen bewaren, maar ook ‘vergroenen’. Een onmisbare kookbijbel vol groenten voor wie van lekker gezond eten houdt.
Lees verder na de advertentie

Gouden Kookboek
In 2021 won Seppe Nobels Het Gouden Kookboek met ‘Een kookboek’. De vakjury over het boek: “Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met “Mag ik u inspireren…” Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In ‘Een kookboek’ is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot zijn recht komen. Dit eigentijdse, ‘chefwaardige’ kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok. Met veel aandacht voor groente is dit een zeer toekomstbestendig kookboek te noemen. ‘Een kookboek’ is zo’n kookboek dat zelden verschijnt maar dat je over 30 jaar nog veelgebruikt in iemands keuken ziet staan.”
Lees verder na de advertentie
De gerechten
Lees verder na de advertentie
Het boek is misschien wel een van de dikste die we in de kast hebben staan. Je vindt 450 verschillende recepten op de 608 bladzijdes die het boek rijk is. Voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, alles komt voorbij. De gemene deler? De gerechten worden gemaakt met lokale en duurzame producten. Nog een gemene deler: stuk voor stuk zijn de recepten heerlijk. Niet moeilijk om te maken, en tegelijkertijd geven ze maximaal resultaat. De sliptong met geroosterde amandelen en citroenboter is misschien wel onze favoriet.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Seppe Nobels
Seppe Nobels (Bonheiden, 23 augustus 1982) is de Belgische chef van restaurant ‘Graanmarkt 13’ in Antwerpen. Hij studeerde aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na zijn studies deed hij werkervaring op bij ‘La Maison du Cygne’ (Brussel), ‘Folliez’ (Mechelen) en ‘Absoluut Zweeds’ (Antwerpen). Daarna werkte hij bij ‘Villa Belrose’ (Saint-Tropez), ‘Osteria Le Logge’ (Siena) en ‘Le Bistrot d’Eygalières’ (Provence).
Seppe ontving in 2021 een groene ster van de wereldberoemde restaurantgids Michelin met zijn restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. De groene sterren worden uitgereikt aan chefs die inzetten op duurzaamheid en bijvoorbeeld hun ingrediënten aankopen bij lokale telers, of ze zelf telen.
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Seppe: “Move over, witlof-met-ham-en-kaas. Hier is de veggie versie!”
Een simpel recept, dat ongelooflijk vol met smaak zit. Haal de sliptong bij de lokale visboer, het liefst op dezelfde dag dat je dit gerecht gaat bereiden.
Zelf wafels bakken is niet alleen erg lekker, het vult je keuken ook nog eens met heerlijk geuren. Krijg je gasten en wil je echt indruk maken? Zorg dan dat je het yoghurtijs zelf maakt.
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






