Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Brusselse wafels met aardbeien en yoghurtijs

Foodies boekenclub: “Een kookboek”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Een kookboek van Seppe Nobels

Seppe Nobels staat met restaurant ‘Graanmarkt 13’ al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: “Laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.”

Met ‘Een kookboek‘ laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met lokale seizoensgroenten, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode – of beter gezegd – de groene draad in dit culinaire verhaal. ‘Een kookboek’ is het resultaat van tien jaar koken, zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken.

Door ze met zo veel mogelijk mensen te delen, wil de auteur onze culinaire klassiekers niet alleen bewaren, maar ook ‘vergroenen’. Een onmisbare kookbijbel vol groenten voor wie van lekker gezond eten houdt.

Een kookboek

€ 49,99
Een Kookboek van Seppe Nobels

Gouden Kookboek

In 2021 won Seppe Nobels Het Gouden Kookboek met ‘Een kookboek’. De vakjury over het boek: “Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met “Mag ik u inspireren…” Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In ‘Een kookboek’ is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot zijn recht komen. Dit eigentijdse, ‘chefwaardige’ kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok. Met veel aandacht voor groente is dit een zeer toekomstbestendig kookboek te noemen. ‘Een kookboek’ is zo’n kookboek dat zelden verschijnt maar dat je over 30 jaar nog veelgebruikt in iemands keuken ziet staan.”

Winnaar Het Gouden Kookboek 2021

De gerechten

Het boek is misschien wel een van de dikste die we in de kast hebben staan. Je vindt 450 verschillende recepten op de 608 bladzijdes die het boek rijk is. Voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, alles komt voorbij. De gemene deler? De gerechten worden gemaakt met lokale en duurzame producten. Nog een gemene deler: stuk voor stuk zijn de recepten heerlijk. Niet moeilijk om te maken, en tegelijkertijd geven ze maximaal resultaat. De sliptong met geroosterde amandelen en citroenboter is misschien wel onze favoriet.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Seppe Nobels

Seppe Nobels (Bonheiden, 23 augustus 1982) is de Belgische chef van restaurant ‘Graanmarkt 13’ in Antwerpen. Hij studeerde aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na zijn studies deed hij werkervaring op bij ‘La Maison du Cygne’ (Brussel), ‘Folliez’ (Mechelen) en ‘Absoluut Zweeds’ (Antwerpen). Daarna werkte hij bij ‘Villa Belrose’ (Saint-Tropez), ‘Osteria Le Logge’ (Siena) en ‘Le Bistrot d’Eygalières’ (Provence).

Seppe ontving in 2021 een groene ster van de wereldberoemde restaurantgids Michelin met zijn restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. De groene sterren worden uitgereikt aan chefs die inzetten op duurzaamheid en bijvoorbeeld hun ingrediënten aankopen bij lokale telers, of ze zelf telen.

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Witlof met koolrabi en kaassaus

Seppe: “Move over, witlof-met-ham-en-kaas. Hier is de veggie versie!”

Witlof met koolrabi en kaassaus

Sliptong met geroosterde amandelen en citroenboter

Een simpel recept, dat ongelooflijk vol met smaak zit. Haal de sliptong bij de lokale visboer, het liefst op dezelfde dag dat je dit gerecht gaat bereiden.

Sliptong met geroosterde amandelen en citroenboter

Brusselse wafels met aardbeien en yoghurtijs

Zelf wafels bakken is niet alleen erg lekker, het vult je keuken ook nog eens met heerlijk geuren. Krijg je gasten en wil je echt indruk maken? Zorg dan dat je het yoghurtijs zelf maakt.

Brusselse wafels met aardbeien en yoghurtijs

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!