
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Lees verder na de advertentie
Makkelijk & Vers
Brenda Hoff ken je waarschijnlijk wel van haar blog Brenda Kookt en Brenda Kookt magazines. Nu komt ze met haar derde kookboek: Makkelijk & Vers. Vol makkelijke maaltijden voor elke dag, waar je het hele jaar door, ieder seizoen uit kookt.
Het boek staat boordevol recepten zoals we van Brenda gewend zijn: makkelijk om te maken met verse ingrediƫnten van de supermarkt om de hoek. Met variatietips voor vlees, vis of vegetarisch, waardoor er altijd wel een versie van het recept is dat jij lekker vindt. Van soepen en eenpansgerechten tot ovenschotels en pastamaaltijden. En uiteraard mag zoet niet ontbreken.
Lees verder na de advertentie

Koken met de seizoenen
Het boek is ingedeeld in vier hoofdstukken op basis van de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Zo vind je gemakkelijk een recept dat past bij de tijd van het jaar. Neem een pastasalade met asperges in de lente, een geroosterde kikkererwtensalade met tomaatjes en feta in de zomer en een tarte tatin van peer en karamel in de winter.
Lees verder na de advertentie
Wij hebben alvast drie favoriete recepten voor je uitgezocht, zodat je direct aan de slag kunt.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Recepten uit Makkelijk & Vers:
Lees verder na de advertentie

Lentestamppotje met asperges en spek
Asperges zijn dƩ ultieme voorjaarsgroente. Ze zijn daarom het ideale ingrediƫnt voor dit overheerlijke lentestamppotje.

Gevulde courgette caprese met pesto
Tomaat, basilicum, mozzarella en pesto, een heerlijke combinatie die het dan ook super goed doet als vulling voor deze courgette caprese.

Frisse gazpacho van komkommer en avocado
Gazpacho is een ideaal soepje voor warme temperaturen. Deze keer maken we de gazpacho niet van tomaat maar van komkommer met avocado.
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel Ʃn lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghiās topchef is nĆŗ uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?


