
Als er iemand weet hoe je voedzaam én lekker kan eten, dan is het Jamie Oliver wel. Hoog tijd om zijn gezonde recepten eens te verzamelen!
Lees verder na de advertentie
Wie Jamie Oliver alleen maar kent van de Britse pies en romige risotto’s, mist heel wat. Want hij weet als geen ander hoe je een gezonde én lekkere maaltijd op tafel kan zetten. In verschillende boeken deelde hij al heel wat recepten met veel groenten en handige healthy hacks. Zijn nieuwste boek staat er bijvoorbeeld vol mee:
Gezond genieten met Foodies én Jamie Oliver
- ‘Eet jezelf gezond’ bevat 120 smaakvolle recepten, 50 praktische gezondheidstips én een handig 2-weken maaltijdplan
- 12 edities van Foodies, elke maand thuisbezorgd
- Direct toegang tot alle edities via de Foodies-app

Gezonde recepten van Jamie Oliver
Kun jij niet wachten om met de gezonde recepten van Jamie Oliver aan de slag te gaan? Laat je dan inspireren door onze favorieten:

Super spinaziepannekoeken
Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan dit recept voor dé super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver.

Linguine met courgette en citroen
Maak je pasta gemakkelijk wat gezonder door er courgettini aan toe te voegen. Lekker met parmezaan en citroen.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50

Mac ’n Cheese met groente
Heb jij de smaak te pakken? Maak dan ook eens je mac ‘n’ cheese gezonder met extra groente.

Zalm met smoky chorizo
Met slechts vijf ingrediënten en een kwartiertje tijd zet je een heerlijk hoofdgerecht met zalm, chorizo en tomaten op tafel.

Eilandsalade
Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver
Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan dit recept voor dé super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver.
Ingrediënten
- 1 avocado (rijp)
- 350 g verschillend gekleurde kerstomaatje (rijp)
- 100 g babyspinazie
- 3 lente-uitjes
- 1/2 bos verse koriander (15 g)
- 1 limoen
- extra vergine olijfolie
- 1 ei (groot)
- 1 mok zelfrijzend bakmeel
- 1 mok melk (halfvol)
- olijfolie
- 300 g hüttenkäse
- chilisaus (heet)
Bereiding
Halveer, schil en ontpit de avocado, en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en doe ze met de plakjes avocado en een kwart van de spinazie in een slakom. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, strooi ze samen met de geplukte korianderblaadjes in de kom en knijp de limoen erboven uit. Voeg 1 eetlepel extra vergine olijfolie toe, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, en zet opzij.
Breek het ei in een blender, voeg het bakmeel, de melk, de rest van de spinazie en een snufje zeezout en zwarte peper toe, en mix tot een glad beslag. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, vet hem in met een beetje olijfolie, giet er een dun laagje beslag in en kantel de pan om het over het hele oppervlak uit te laten vloeien. Bak de pannenkoeken maar 2 minuten aan één kant, of tot de onderkant goudbruin is, en leg ze op een stapel op een bord.
Beleg de pannenkoeken met kloddertjes hüttenkäse, de avocadosalade en een paar scheutjes chilisaus. Heerlijk met partjes limoen om uit te knijpen en, als je zin hebt, een gebakken eitje.
© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 VEG) Photographer: David Loftus
Wekelijks de recepten van Jamie Oliver in je mail?
Onze tips

Recepten van Jamie Oliver: 21x onze favorieten (én kortingsactie)

Van cake tot taart: dit zijn de lekkerste zoete recepten van Jamie Oliver

Menu van Jamie Oliver: met deze recepten maak je indruk

Deze exclusieve tips van Jamie Oliver mag je niet missen!

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Gourmet bijgerechten: deze recepten zijn altijd een succes

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



