Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
spinazie pannenkoeken jamie veg

5x gezonde recepten van Jamie Oliver

Als er iemand weet hoe je voedzaam én lekker kan eten, dan is het Jamie Oliver wel. Hoog tijd om zijn gezonde recepten eens te verzamelen!

Lees verder na de advertentie

Wie Jamie Oliver alleen maar kent van de Britse pies en romige risotto’s, mist heel wat. Want hij weet als geen ander hoe je een gezonde én lekkere maaltijd op tafel kan zetten. In verschillende boeken deelde hij al heel wat recepten met veel groenten en handige healthy hacks. Zijn nieuwste boek staat er bijvoorbeeld vol mee:

Gezonde recepten van Jamie Oliver

Kun jij niet wachten om met de gezonde recepten van Jamie Oliver aan de slag te gaan? Laat je dan inspireren door onze favorieten:

spinaziepannenkoeken

Super spinaziepannekoeken

Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan dit recept voor dé super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver.

Naar het recept
linguine met courgette van Jamie Oliver

Linguine met courgette en citroen

Maak je pasta gemakkelijk wat gezonder door er courgettini aan toe te voegen. Lekker met parmezaan en citroen.

Naar het recept

Tip!

mac n cheese

Mac ’n Cheese met groente

Heb jij de smaak te pakken? Maak dan ook eens je mac ‘n’ cheese gezonder met extra groente.

Naar het recept
zalm met smoky chorizo

Zalm met smoky chorizo

Met slechts vijf ingrediënten en een kwartiertje tijd zet je een heerlijk hoofdgerecht met zalm, chorizo en tomaten op tafel.

Naar het recept
eilandsalade

Eilandsalade

Jamie Oliver: “Als ik de Griekse eilanden bezoek, raak ik altijd geïnspireerd door de zalig verse, fruitige salades met halloumi; daarom heb ik er hier goudbruine, crispy kantwerk van gemaakt die een te gekke textuur geven.”

Naar het recept
Foodies favoriet
spinaziepannenkoeken

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver

Extra groenten binnenkrijgen maar toch lekker snoepen? Maak dan dit recept voor dé super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 avocado (rijp)
  • 350 g verschillend gekleurde kerstomaatje (rijp)
  • 100 g babyspinazie
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 bos verse koriander (15 g)
  • 1 limoen
  • extra vergine olijfolie
  • 1 ei (groot)
  • 1 mok zelfrijzend bakmeel
  • 1 mok melk (halfvol)
  • olijfolie
  • 300 g hüttenkäse
  • chilisaus (heet)

Bereiding

  1. Halveer, schil en ontpit de avocado, en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en doe ze met de plakjes avocado en een kwart van de spinazie in een slakom. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes, strooi ze samen met de geplukte korianderblaadjes in de kom en knijp de limoen erboven uit. Voeg 1 eetlepel extra vergine olijfolie toe, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, en zet opzij.

  2. Breek het ei in een blender, voeg het bakmeel, de melk, de rest van de spinazie en een snufje zeezout en zwarte peper toe, en mix tot een glad beslag. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, vet hem in met een beetje olijfolie, giet er een dun laagje beslag in en kantel de pan om het over het hele oppervlak uit te laten vloeien. Bak de pannenkoeken maar 2 minuten aan één kant, of tot de onderkant goudbruin is, en leg ze op een stapel op een bord.

  3. Beleg de pannenkoeken met kloddertjes hüttenkäse, de avocadosalade en een paar scheutjes chilisaus. Heerlijk met partjes limoen om uit te knijpen en, als je zin hebt, een gebakken eitje.

© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 VEG) Photographer: David Loftus

Wekelijks de recepten van Jamie Oliver in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!