Al 25 jaar inspireert Jamie Oliver de thuiskok met makkelijke maaltijden en daar is hij voorlopig nog lang niet mee klaar. Wij spraken Jamie Oliver in een exclusief interview over zijn nieuwste boek Simply Jamie, zijn drive en zijn favoriete maaltijden.
Wist je dat Het Grote Kerstnummer van Foodies dit jaar in het teken staat van Jamie Oliver? In dit nummer vind je niet alleen heel veel kerstrecepten maar ook een dubbeldik katern met een exclusief interview, recepten én een toffe winactie. Als voorproefje mogen we een paar vragen en antwoorden uit het interview met Jamie Oliver met je delen. Benieuwd naar de hele Q&A? Koop hieronder dan deze unieke editie:
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2024€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Inclusief Jamie Oliver recepten
Interview Jamie Oliver:
Wat maakt een gerecht een typisch ‘Jamie-gerecht’?
“Mijn ultieme doel is om mensen te motiveren om de keuken in te gaan en omdat te kunnen moet ik zoveel mogelijk barrières wegnemen. Dat doe ik door makkelijke recepten te maken en bij het maken van de recepten continu in gedachten te houden: hoe kan ik de thuiskok helpen en welke tips en tricks die ik ken, zijn leerzaam voor hem of haar?”
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Hoe breng je een gerecht goed op smaak, zonder al teveel ingrediënten toe te voegen?
“Ik ben groot fan van wat ik noem ‘smaakbommen’, zoals harissa, miso, gochujang, pesto, tahini en currypasta’s. Dat zijn ingrediënten die van zichzelf zoveel smaak bevatten, dat ze meteen een enorme kick geven aan je gerecht. Maar ook geroosterde paprika in pot, olijven, kappertjes, ansjovis, artisjokken en zongedroogde tomaten heb ik altijd in huis. Net als mosterd, chili-olie en mango-chutney. Kortom: zorg dat je basis-smaakmakers in huis hebt en je komt al een heel eind!”
Welke Jamie Oliver recepten zijn het meest populair?
“Dat is een moeilijke vraag! Veel mensen gingen helemaal los op mijn ‘best roast potatoes’ van mijn kerstkookboek. Zo simpel als geroosterde aardappels lijken, je kan er best veel fout of goed aan doen. Iets wat ik bijvoorbeeld toepas is dat ik de aardappels kook in sterk gezouten water. Dat houdt de aardappels van binnen lekker fluffy. Gebruik ook lekker veel boter en rooster een hele bol knoflook (met schil) mee, tussen de aardappels. Als je zoekt op internet, vind je dit Jamie Oliver recept wel. Een fijn bijgerecht voor kerst overigens!”
Is er een kookskill die iedereen zou moeten kennen?
“Wat mij betreft zou iedereen goed moeten leren snijden. Het is zoals leren schrijven of fietsen, eenmaal onder de knie verleer je het nooit meer. Het helpt je ook echt om veel sneller en efficiënter te werken in de keuken en natuurlijk; het is ook veel veiliger.”
Koken met kerst voor heel veel gasten kan een opgave zijn. Heb je een ultieme tip?
“Het is een beetje voorspelbaar, maar het is echt zo: een goede voorbereiding is het halve werk. Waar ik ook voorstander van ben is delegeren. Verdeel de taken die er zijn onder je gasten, zodat je niet alles in je eentje hoeft te doen. Mijn ervaring is dat de meeste mensen het ook nog eens heel leuk vinden om te helpen en zich al gauw verantwoordelijk voelen!”
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Kerst met Jamie Oliver: 7x recepten
Jamie Oliver schrijft zijn eerste kinderboek ooit
Kerstinspiratie: Italiaans kerstdiner van Jamie Oliver
Van cake tot taart: zoete recepten van Jamie Oliver
Recepten van Jamie Oliver: 21x onze favorieten
Kerstmenu van Jamie Oliver
Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!
Starbucks introduceert deze nieuwe smaak
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.